Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща на бившия президент на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща на бившия президент на
Коментари Харесай

Порошенко поиска оръжие, Борисов съжали, че не е премиер веднага да изпрати

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде обещание на някогашния президент на Украйна Петро Порошенко цялостна поддръжка на партията за Украйна и при гласуването на решение в Народното събрание за изпращане на оръжие. Това стана ясно от видеоразговор сред двамата, който се организира от партийната централа и бе излъчен онлайн във Facebook.

" Имаме потребност от амуниции. Сега моят зов е - имаме потребност от оръжие, от противоракетна защита и имаме потребност в този момент, не след две седмици или три седмици ", обърна се към някогашния министър председател украинецът.

" Имаме доста нерешително държавно управление, което не знае какво желае ", изясни за какво не пращаме военна помощ Борисов. И добави, че даже съвещанието на Министерски съвет е било отсрочено.

Разговорът се водеше на британски с преводач, само че в един миг Борисов прекъсна преводачката и непосредствено отговори на Порошенко.

" За наслада, разбирам всичко което ми казваш. Ако бях министър председател, още през днешния ден щях да приема решението за поддръжка за Украйна. Каквото можем, като партия в Народното събрание, ние ще го създадем ", сподели водачът на ГЕРБ. По думите му всички водачи на Европа би трябвало да отидат в Киев и да проведат конференция за мир.

" Спорили сме, упреквал си ме, че съм доста мек за Русия. Сега съм най-твърдият, тъй като гинат цивилни. Основата на моята политика е бил мирът, единствено че в този момент мирът беше нарушен и ние би трябвало да оказваме помощ ", сподели Борисов.

Бившият президент на Украйна благодари за българската поддръжка и заяви, че единствено тази заран са били убити 100 деца, а от неговия батальон за защита на града за последните три дни починали петима бойци. Порошенко добави още, че той остава там да го управлява, а Борисов го помоли да се пази.

Във видеоразговора взе участие и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която помоли Порошенко да съобщи на кмета на украинската столица Кличко, че София е отсреща за помощ на бягащите от войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР