Лидерът на движение Изправи се.БГ Мая Манолова внесе в Министерство

...
Лидерът на движение Изправи се.БГ Мая Манолова внесе в Министерство
Коментари Харесай

Мая Манолова: Банките и бързите кредити да влязат в законопроекта за колекторските фирми



Лидерът на придвижване " Изправи се.БГ " Мая Манолова внесе в Министерство на стопанската система и промишлеността несъгласие против оферти от вицепремиера Корнелия Нинова законопроект за активността на колекторските компании . Основната рецензия в мнението ѝ е, че в плана не са включени банките и компаниите за бързи заеми. Манолова подсети, че в предходните парламенти, когато придвижването ѝ " Изправи се.БГ " беше част от парламентарните групи, завършващи с " Мутри вън " и " Ние идваме ", е внасяла законопроекти за отбрана на потребителите от колекторските компании . Сега, съгласно нея, вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова е преписала, само че неприятно: 
" Очевидно са намерили моя законопроект в нейната чанта. Преписан е неприятно и изборно. Вариантът на Министерството на стопанската система е лобистки и е в интерес на банките и на бързите заеми ". Според Манолова пропускът опорочава другояче положителното желание и ще бъдат наранени близо милион българи. 
Сред предложенията ѝ са задължения да се събират единствено в случай че в контракта потребителят се е съгласил в възможен предстоящ спор да се намесва колекторска компания , като името ѝ бъде категорично посочено. Мая Манолова беше придружавана от хора, които се оповестиха за жертви на колекторските компании. Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР