Лидерът на частната военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин трябва да

...
Лидерът на частната военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин трябва да
Коментари Харесай

Политико: Пригожин може да падне от прозорец или да умре от чай

Лидерът на частната военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин би трябвало да внимава, когато пие чай, тъй като Кремъл може да го накаже за острата му рецензия персонално против Владимир Путин. За това написа американското издание „ Политико “ в иронична и аналитична публикация. Дразненето или предизвикването към съветския президент Владимир Путин е рискова игра, която постоянно приключва с удари – или чисто със самоубийство в дача, когато безредиците не са оправдани. Изданието напомня, че с началото на пълномащабното навлизане в Украйна, вълна от мистериозни смъртни случаи на видни руснаци заля Русия: минимум седем съветски олигарси починаха при странни условия, а също по този начин беше записана неочакваната гибел на доста видни чиновници.

Авторите на обявата считат, че Пригожин, който неотдавна обиди персонално Путин, също може „ необяснимо “ да падне от прозорец или да се срине мъртъв, откакто е изпил чаша благоуханен чай. „ Прекрачи ли най-сетне границата с нецензурната си дрънканица предходната седмица за „ дядото “, за който мнозина в Русия възприеха Путин? Руснаците евентуално са падали от прозорците по доста по-маловажни аргументи “, подиграва се създателят.

В същото време изданието цитира мнението на съветските опозиционни публицисти Андрей Солдатов и Ирина Бороган, които към момента виждат в Пригожин опора на съветското военно разузнаване ГРУ, а може би и персонално на Путин. Те позволяват, че кремълският деспот може умишлено да разреши избрани волности на Пригожин, с цел да продължи да бъде контраст на висшето военно управление на Руската федерация.

По-рано тази седмица Марина Овсяникова, някогашна служителка на съветската телевизия Канал 1, която стана известна с антивоенния си митинг онлайн предаване в новинарско студио, жестоко се присмя на Путин, като сподели, че той „ няма задоволително Новичок “, с цел да отстрани всички критици.

" Но сигурно ще има шише за Пригожин. Когато му пристигна времето ", написа „ Политико “.

Как Пригожин се нахвърли против Путин

На 9 май, когато Путин със скучна физиономия наблюдаваше най-невзрачния боен церемониал на Червения площад през последните години, Пригожин записа видео, в което малко завоалирано, само че напълно разбираемо, се нахвърли върху Путин. Той описа по какъв начин някакъв " дядо " счита, че съветската войска се оправя добре, до момента в който в действителност руснаците търпят големи загуби на фронта и непрекъснато изпитват дефицит на снаряди. " И какво би трябвало да направи страната по-късно? (...) по какъв начин да завоюва войната, в случай че инцидентно, единствено допускам, се окаже, че този дядо е цялостен м*дак? ", попита тогава Пригожин. Жаргонът м*дак значи дръвник, непрокопсаник, разяснява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР