Лидерът на БСП Корнелия Нинова решила да защити честта на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова решила да защити честта на
Коментари Харесай

Нинова отказала визита в Скопие заради провокацията с ОМО Илинден

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова решила да отбрани достойнството на България и отказала да води българската делегация на среща в Скопие, оповестява "Епицентър ". Причината за жеста е срещата, която македонският президент Стево Пендаровски организира с делегация на неразрешената от закона у нас сепаратистка организация ОМО "Илинден ".

Нинова, която е ръководител на работна група "икономика " в договарянията със Северна Македония не поискала да отиде в Скопие, макар че визитата и срещите й там бяха уговорени на взаимното съвещание на двете държавни управления в София. Като вицепремиер и министър на стопанската система Нинова трябваше да бъде в Северна Македония цели четири дни, с цел да даде старт на работата на една от петте взаимни комисии.

След това обаче президентът Пендаровски одобри делегацията на ОМО "Илинден ", която упорства за признание на македонско малцинство у нас и желае обособяване на Пиринска Македония.

Това предиздвикало Нинова изрично да откаже визитата. Аргументът й пред министър-председателя Кирил Петков е бил точно срещата на президента на Северна Македония със сепаратистите.

"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещаване в този момент е унизително за националното достолепие на България ", стимулирала се Нинова.

Като водач на Българска социалистическа партия тя препотвърдила твърдата национална позиция по договарянията със Скопие.

На нейно място бе избран да взе участие министърът по нововъведенията и растежа Даниел Лорер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР