Лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете декларация от трибуната на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете декларация от трибуната на
Коментари Харесай

Нинова пита Борисов защо излъга медицинските сестри

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прочете декларация от трибуната на Народното събрание във връзка със заплатите на медицинските сестри, съобщи Топновини.

Нинова съобщи, че с разпореждане на Министерски съвет от 10 април са били отпуснати 50 млн. лева от бюджета на Министерството на здравеопазването, а не от този на НЗОК, както в този момент се изкарва. Тя акцентира, че има и второ разпореждане от 9 май, с което тези 50 млн. лева стават 6 млн. лева

„ Оттогава до момента най-малко 7 пъти по разнообразни мотиви Бойко Борисов декларира: „ дадохме 50 млн. “, знаейки, че в действителност са дали 6 млн. Последното му изявление е от 12 септември, в което споделя „ ние сме ги пратили тези пари, през вчерашния ден съм се карал на Ананиев къде са тези 50 млн., които дадохме “. А в действителност те са 6 млн. лева “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Според Нинова здравният министър е изцяло безпомощен да замаже тази неистина и трансферира отговорността на НЗОК.

„ И задавам към Борисов следния въпрос – за какво излъгахте медицинските сестри и българските жители? Решението не е на Министерството на здравеопазването, а на Министерски съвет. Този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом. Отговорността е ваша “, съобщи Нинова.

Тя посочи, че медицинските експерти желаят три неща – закон за съсловните организации, лечебните заведения да не са търговски сдружения и нарастване на заплатите, и уточни, че Българска социалистическа партия застава зад техните претенции. „ Ще продължим нашата политика посредством разпоредба да се разгласи базова заплата за здравните служащи “, уточни водачът на опозицията.

„ Скъпи здравни служащи, не се опасявайте. Ние имаме потребност от вас. Продължавайте да се борите. Ние ви поддържаме и сме с вас “, сподели още Нинова.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР