Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в социалната мрежа, че

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в социалната мрежа, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов няма позиция за избора на европейски главен прокурор

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи в обществената мрежа, че министър председателят Бойко Борисов няма позиция за избора на Лаура Кьовеши за първи европейски основен прокурор. Той е оставил това решение в ръцете на правосъдния министър Данаил Кирилов.

Ето какво написа Нинова във Facebook:

Представям ви публична информация за избора на Лаура Кьовеши за основен европейски прокурор. От мое запитване в Народното събрание до премиера Борисов се вижда, че той няма позиция. Решението - дали България да я поддържа, не било в неговите пълномощия. Вижте на чии нежни плещи министър председателят трансферира отговорността.

На мой въпрос до министър ръководителят Борисов - По каква процедура ще бъдат излъчени делегираните за България прокурори в Европейската прокуратура и кого ще подкрепите Вие в Съвета на Европейски Съюз за основен европейски прокурор?

Отговорът на ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева от 18 юли 2019 година е следният:

„ Уважаема госпожо Нинова, Разпоредбата на член 95, алинея 2 от Правилника за организация и активността на Народното събрание показва, че към министър-председателя се насочат въпроси, които се отнасят до активността на държавното управление. Поставеният от Вас въпрос по отношение на избор на делегирани за България прокурори в Европейската прокуратура и европейски основен прокурор се отнася до ресора на ръководство на министъра на правораздаването.

Предвид горното, на съображение член 107, алинея 3, по отношение на член 95, алинея 2 от Правилника за организация и активността на Народното събрание, Ви известявам, че въпросът би следвало да се насочи до министъра на правораздаването Данаил Кирилов. “
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР