Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази недоволство от действията на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази недоволство от действията на
Коментари Харесай

Нинова: С нас не могат да играят игричките, които си играха с ПП и ДБ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрази неодобрение от дейностите на ГЕРБ-СДС преди срещата на експертните екипи на двете обединения. Причината е, че вместо да се разисква управническата стратегия на първата политическа мощ, социалистите получили общата им стратегия с ПП-ДБ.

" С нас игричките, които си играха с Политическа партия и Демократична България не могат да играят. Ако ГЕРБ в действителност имат желание за работещ парламент и постоянно държавно управление, в което към този момент започваме да се съмняваме, за нас методът би трябвало да е различен: Първо - изваждат се 5-6 национални задания, които са надпартийни, а не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, дефинира се период, в който тези задания би трябвало да се свършат и трето, дефинира се състав на някакво държавно управление, което би трябвало да уточним, което да би трябвало да свърши тази работа за България и за народа ", сподели Нинова.

На срещата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия бе откроено, че най-важната тематика е приемането на бюджета, без значение дали ще бъде формирано държавно управление или не.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия акцентира, че е значимо по какъв начин ГЕРБ си показват срокът на деяние на едно държавно управление и какъв да бъде неговия формат.

Приоритетите на социалистите остават обществената и демографска политика, участието на България в Шенген и правосъдната промяна. Бе декларирано, че бюджетен недостиг от 3% не е допустим вид, а е изцяло реалистично той да бъде 4,5%.

" От наша позиция е хубаво да имаме изясненост за това по какъв начин политическа партия ГЕРБ, вашата парламентарна група, си показва периода на деяние на едно постоянно държавно управление, което да ги потвърдите, че имате предпочитание да бъде основано. Защото от това има значение по какъв начин ще бъдат водени диалозите и какви цели си слагаме и какви цели ", сподели Вигенин.

По-рано през днешния ден ГЕРБ организира среща с Движение за права и свободи. На нея двете обединения са сближили позиции по геополитиката на страната и финансовите ограничения за стабилизиране на България.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че групировката няма желание да прави коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а ще търси поддръжка от другите партии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР