Либералните демократи във Великобритания спечелиха парламентарно място за сметка на

...
Либералните демократи във Великобритания спечелиха парламентарно място за сметка на
Коментари Харесай

Победа на Либералните демократи стопи мнозинството на Джонсън до един глас

Либералните демократи във Англия завоюваха парламентарно място за сметка на ръководещата Консервативна партия, което е огромен удар за английския министър председател Борис Джонсън, оповестяват " Гардиън " и " Ройтерс ".

Либералните демократи печелят изборите в Брекън и Раднършир, Уелс.

Победата на Джейн Додс против Крис Дейвис значи, че работното болшинство на премиера в Камарата на общините се стопи до един глас. Загубата на консерваторите може да се разтълкува като безпокойствие от обещанието на Борис Джонсън да извади страната от Европейски Съюз без съглашение.

Либералните демократи завоюваха с 13 862 гласа, торите получиха 12 401, което е разлика от 1 425 гласа. Тежка нощ за Лейбъристката партия, която беше подкрепена с 1680 гласа. Тя е на четвърто място, откакто Партия " Брекзит " на Найджъл Фараж получи 3331 гласа.

Изборите бяха проведени след отстраняването от Народното събрание на депутата от Консервативната партия Крис Дейвис, който беше приет за отговорен, че е излъгал за финансови разноски. Въпреки абсурда Дейвис беше определен да взе участие на вота.

Свиващото се болшинство на Борис Джонсън демонстрира ясно, че няма мандат да извади Англия от Европейски Съюз без съглашение, разгласи водачът на Либералните демократи Джо Суинсън, чиято партия в този момент има 13 места в Народното събрание.

Либералните демократи държаха мястото в Брекън и Раднършир от 1997 до 2015 година, когато беше извоювано от Дейвис. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР