Либералната партия ще остане на власт в Канада след победа

...
Либералната партия ще остане на власт в Канада след победа
Коментари Харесай

Канадският премиер Трюдо ще сформира правителство на малцинството

Либералната партия ще остане на власт в Канада след победа на изборите в понеделник, само че Джъстин Трюдо ще застане отпред на държавно управление на малцинството. Досегашните ръководещи печелят 155 места в Народното събрание, като 170 са нужни за болшинство. През 2015 година те получиха 184 места.

Втори са главните съперници на либералите – Консервативната партия, които вземат 122 места. Това е по-добър резултат спрямо 2015 година, само че е под прогнозите, даващи им задоволително гласове за съставяне на държавно управление на малцинството. " Либералите ще бъдат прелестно сюрпризирани от резултата, а консерваторите единствено могат да бъдат депресирани ", споделя пред Financial Times проф. Нилсън Уайсман от University of Toronto.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Подкрепа от другите партии

Като лидер на държавно управление на малцинството Трюдо ще би трябвало да се бори за поддръжката на Народното събрание, с цел да остане на власт. Ако загуби избор на доверие – да вземем за пример по отношение на първата тирада на държавното управление за бюджета, кабинетът му ще падне.

Все отново нито една партия не държи салдото на силите, което ще разреши на Трюдо да работи с разнообразни обединения за прокарването на друго законодателство, написа Financial Times. " Правителството на Трюдо ще продължи да следва своя курс все едно има болшинство. Ще ги забележим по какъв начин търсят поддръжка от всички партии във връзка с разнообразни въпроси ", твърди Уайсман.

Кампания с редица кавги

Настоящата предизборна акция е считана за една от най-грозните през последните години в страната. Трюдо влезе в нея, уязвен от серия кавги, в това число две решения на канадската федерална работа по нравственос, че министър председателят е нарушил регулациите за спор на ползи. Според първото той е приел платена почивка от милиардер на неговия частен остров. Според второто Трюдо е оказал напън върху своя някогашен правосъден министър да помогне на инженерната компания SNC-Lavalin да избегне престъпни обвинявания.

Удар по водача на либералите нанесе и расистки скандал. По време на предизборната акция бяха публикувани фотоси и видео, на които той е с почернено с грим лице.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР