Левски отчете нетна загуба от над 4 милиона лева за

...
Левски отчете нетна загуба от над 4 милиона лева за
Коментари Харесай

"Левски" отчете високи разходи и загуби от над 4 млн. лв. за 2020 г.

" Левски " регистрира чиста загуба от над 4 милиона лв. за предходната година. В отчета на самостоятелен инспектор се показва, че съществува " неустановеност по отношение на способността на сдружението да продължи да действа като настоящо дружество ".

От излиза наяве, че през 2020-а приходите на " Левски " възлизат на съвсем 15 милиона лв.. Основната част са от спонсорство и реклама, следват даренията и продажбата на играчи. Разходите са общо 18 милиона лв., над половината от които са за заплати и осигуровки.

Снимка: Lap.bg

Становището на инспектора гласи, че съществува основна неустановеност по отношение на способността на сдружението да продължи да действа като настоящо дружество. Подобна забележка съдържаха и отчетите за предходните две години. Този път обаче е установено и нарушаване на член 252 от Търговския указател, който третира прекратяването на акционерно сдружение.

" Левски " е в тежка финансова рецесия след дейностите на страната против Васил Божков и хазартния му бизнес. Наскоро мажоритарният притежател Наско Сираков разгласи, че поради насъбрани отговорности професионалният лиценз е под сериозна опасност.
Снимка: Lap.bg
Дълго време клубът разчиташе на дарения и разнообразни акции на последователите, а през март " сините " оповестиха, че посредством продажбата на клубни продукти, билети, абонаментни и членски карти и така нататък почитателите са донесли 5.27 млн. лв..

През последните няколко месеца " Левски " подписа рекламни и спонсорски контракти, като се обвърза с австрийските " Щрабаг " и BELFRY Group, както и с букмейкъра " Палмс бет ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР