Летящи таксита в небето над Париж през 2024 г. Френската

...
Летящи таксита в небето над Париж през 2024 г. Френската
Коментари Харесай

Летящи таксита превземат небето на Париж през 2024 г.


Летящи таксита в небето над Париж през 2024 година Френската столицата ще бъде първият град в света, който ще предлага новия въздушен превоз, пестящ време, оповестява изданието " Фигаро ".

Първият от тези модули беше показан в четвъртък на летището в предградието на Париж - Понтуаз.

В средата на пистата се намира машина, която е на половина летяща паница, на половина хеликоптер. Когато водачът поеме ръководството, това двуместно електрическо такси излетява отвесно за десетминутен полет.
Снимка: Getty Images

В момента се тества „ Волосити “ (Volocity) на немския стартъп „ Волокоптер “ (Volocopter). След по-малко от две години той би трябвало да бъде сертифициран от Европейската организация за авиационна сигурност, което е от значително значение за превозването на пасажери на борда.
Снимка: Getty Images

Планира се машината да влезе в употреба по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 година Десет летящи таксите ще обслужват 3 маршрута във френската столица, заяви Жан-Кристоф Дре, шеф продажби на „ Волокоптер-Франция “.
Снимка: Getty Images

Предимството за пасажерите е, че могат да пътуват от предградията до Париж за 17 минути спрямо един час с автомобил. При това в транспортно средство, което е четири пъти по-тихо от хеликоптер с помощта на електрическия си мотор.
Снимка: Getty Images

Очаква се при стартирането пътуванията да бъдат доста скъпи - близо 200 евро. " В дълготраен проект задачата ни е да се изравним с цените на Юбер ", заяви Жан-Кристоф Дре.

Такситата могат да бъдат употребявани за транспорт на бизнес пасажери, само че също по този начин за превозване на органи за трансплантация, или хора, претърпели тежки злополуки.

Държавният публичен превоз също повярва в тях

За да форсира процеса, летищният оператор е вложил няколко милиона евро в компанията „ Скайпортс “, която построява летищата в града, откъдето пасажерите ще се качват и слизат от летящите таксита.

Общинският превоз също е част от приключението. Компанията е определила мястото, където ще бъде ситуиран вертипортът в Париж.
Снимка: Reuters

През 2024 година „ Волокоптер “ се надява да транспорти няколко хиляди пасажери, преди да открие други направления.

" Ние сме като „ Тесла “ в ранните й дни: не вършим оборот. Но вижте къде е през днешния ден ", споделя Кристиан Бауер, финансов шеф на „ Волокоптер “.

Успехът е мъчно да се подсигурява, защото скоро в тази ниша ще навлязат доста други компании - Airbus, френската започваща компания Ascendance Flight, американската Joby Aviation и други
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР