Летните горещини отново обостриха хемороидите и всички други заболявания в

...
Летните горещини отново обостриха хемороидите и всички други заболявания в
Коментари Харесай

Жегите обострят хемороидите

Летните горещини още веднъж обостриха хемороидите и всички други болести в региона на ануса като фисури и перианални фистули. Пациенти идват в кабинетите по хирургия в МБАЛ „ Медлайн “ с недоволства като болки, парене, раздразнение, сърбеж, въобще повсеместен дискомфорт, уточни водещият европейски експерт доктор Сотирис Габриел, който постоянно дава съвещания в пловдивското лечебно заведение.

Той напомни, че появяването на хемороидите е наследствено обусловена, само че развиването им се предизвика от метода на живот. Засяга нормално хора, които страдат от запек, а диетата им е обвързвана с потреблението на некачествена подготвена храна, която ускорява признаците и въздейства негативно на това заболяване, утежняват и обострят хемороидалните възли. Това става, когато естествени венозни съдове по разнообразни аргументи биват притискани от свинктерния механизъм. За да се помогне на пациента, е значимо да се употребява домашна храна, а запекът да се лекува. При избрани случаи би могло да се прибегне и до миниинвазивна неболезнена намеса с времетраене 10 минути, при която не се трансформира физиологията на ануса и на сфинктерния механизъм.

Часове след интервенцията пациентът се изправя на крайници и още в идващите дни може да се върне към отговорностите си, тъй като неприятният проблем от всекидневието е решен, увери доктор Габриел.

Хирургът уточни, че оперативната техника може да се приложи във всеки етап на заболяването, само че е най-ефективна в първи и втори, защото в трети и четвърти е допустимо да има потребност да се в профил оперативно некротизирал хемороидален възел. Колкото по-рано се реши пациентът на тази стъпка, толкоз по-безболезнен е изходът, безапелационен е той.

Хемороидите се срещат и при двата пола, само че при дамите се диагностицира по-често поради бременностите. Открива се при хора с наднормено тегло, както и при тези, които подвигат тежко или специалността им е обвързвана с доста часове в седнало състояние, като да вземем за пример, водачите. Пациентите са от всички възрастови групи, само че поради нерационалното хранене се регистрира наклонност болестта да визира все по-млади възрастови групи – оперират към този момент 20-25-годишни.

Хирургът посочи, че хора, които имат кървене от ануса безусловно би трябвало да се съветват със експерт.

Д-р Габриел е шеф на хирургичното поделение в болница „ Докторс Хоспиталс “ в Атина, до момента в практиката си е направил над 27 000 интервенции. Още информация за експерта с повече от 19 година опит, пациентите могат да намерят на - www.doctorgabriel.bg. За контакти: 0896/210-665.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР