Лекарят на Рафаел Надал, д-р Анхел Руиз Которо, коментира контузията,

...
Лекарят на Рафаел Надал, д-р Анхел Руиз Которо, коментира контузията,
Коментари Харесай

Лекарят на Надал: Мастърсът в Мадрид е реалистична цел за Рафа


Лекарят на Рафаел Надал, доктор Анхел Руиз Которо, разяснява травмата, която международният №3 е получил по време на шампионата в Индиън Уелс . В изявлението след загубата от Тейлър Фриц на финала испанецът разкри, че усеща мощна болежка в гръдната област, която затруднява дишането и лимитира придвижването му.

Веднага след конкуренцията в Калифорния Надал отпътува за Барселона, където се подложи на проучвания в клиниката на Которо. Те са посочили фрактура на третото ляво ребро, чието лекуване ще отнеме сред 4 и 6 седмици.

„Лечението на този вид фрактури изисква избран интервал от време, който е добре прочут. Това, което можем да създадем за момента, е да приспособяваме рехабилитационния проект по отношение на това какъв брой мощна болежка усеща Рафа. Първата съществена задача пред нас е да премахнем болката. Когато това се случи, ще имаме опция да работим много по-спокойно и да ускорим допустимо най-вече завръщането на Надал на корта“ – показа Которо пред испанското радио Gaceta RNE.

„Като времева рамка поставихме интервал от 4-6 седмици, за който считам, че е изцяло логически и реален. С оглед на видяното досега има действителни шансове Рафа да играе в Мадрид, само че би трябвало да изчакаме, преди да даваме по-сериозни прогнози. След две или три седмици ще имаме доста повече яснота“ – добави специалистът по спортна медицина.

Влседствие на травмата Надал сигурно ще пропусне Мастърса в Монте Карло, както и ATP 500 шампионата в Барселона, за които бе декларирал присъединяване. Вторият ATP 1000 шампионат от сезона на клей – този в Мадрид, стартира на 1 май.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР