Лекарският съюз излезе във вторник с позиция, в която се

...
Лекарският съюз излезе във вторник с позиция, в която се
Коментари Харесай

Според БЛС обвиненията към медицинския одит създават “съсловна вина“

Лекарският съюз излезе във вторник с позиция, в която се опълчва на хвърлянето на недоказани обвинявания към работата на организация “Медицински одит “.

“За следващ път, през последните дни, ставаме очевидци на обществено изнесена информация за следствие в здравния бранш, която вместо да показва в конкретика обстоятелства за виновност, е поднесена по метод, по който оронва престижа на цялото лекарско съсловие. Във връзка с следствие, което прокуратурата поде за следене активността на ИАМО в последната година, в общественото пространство започнаха да се тиражират мнения, които основават възприятие на съсловна виновност, без тя да е подплатена с ясна доказателствена конкретика “, се споделя в позицията, подписана от новия ръководител на съсловната организация Иван Маджаров.

“Поднасянето на информация пред обществото, по метод, по който се уронва престижа на здравната специалност в нейната целокупност и представителност, компрометира целия диагностично-лечебен развой, основава предпоставки за неточности и експанзия у пациенти, което нарушава целостта на здравната система и е в ущърб на всички хора, лекари и пациенти “, показва той.

“Български лекарски съюз, в качеството си на най-голяма съсловна организация, държи да подчертае, че постоянно е бил подготвен да спомага на проверяващите органи за инспекции в бранша, тъй като своевременното разрешаване на проблеми в системата и изясняването на съответна виновност, е в интерес на цялото здравно съсловие, както и на цялото общество “, се споделя още в позицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР