Лекарите от болница „Шейново” в София утре ще протестират, а

...
Лекарите от болница „Шейново” в София утре ще протестират, а
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Лекарите от Шейново излизат на протест

Лекарите от болница „ Шейново” в София на следващия ден ще стачкуват, а Българският лекарски съюз ги поддържа. Това заяви пред bTV доктор Таня Андреева, която е била на промяна дружно с пребитата доктор Албена Гагова. Гагова бе пребита на работното си място от татко, който упорствал да получи плацентата на новороденото си бебе.

Д-р Андреева напомни, че през 2013 година беше криминализирано нападението над лекари и оттогава досега са единични случаите на наказаните, а нападението над лекари е всекидневие.

„ Те минават просто като вест в новинарските излъчвания и след 3 дни всички са не запомнили. Има случаи, в които лекарите повече не могат да продължат да извършват специалността си, тъй като са с повредени очи, счупени ръце и т.н.”, съобщи Таня Андреева.

"Д-р Гагова също най-малко месец няма да може да си извършва отговорностите. Тя е доктор, който има доста пациенти - какво се случва с тях през това време? ", попита тя.

„ Лекарите от ден на ден се сплотяват и от ден на ден излизат единни от тези обстановка, твърдо решени повече да не го допускат”. Всички, сътрудници, с които приказвах тези дни, споделиха, че това към този момент е нетърпимо. Очевидно е, че би трябвало да се излезе на улицата, на митинг, тъй като се трансформира в някаква традиция да се обръща внимание, в случай че има митинг.

"Не може да се пребиват лекари, учители, беззащитни хора, деца, както беше последният случай в Асеновград. Това е болест на обществото, това е тежък проблем на обществото и в това време да се занимаваме с това кой ще стопанисва Бузлуджа или дали ще се купи "Грипен " или "Ф-16 " за 1,5 милиарда или по какъв начин се облича първата дама ", възмущава се Андреева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР