Лекари в Бургас спасиха ръката на млад мъж, прерязана по

...
Лекари в Бургас спасиха ръката на млад мъж, прерязана по
Коментари Харесай

Лекари спасиха ръката на млад мъж: Как той се възстановява след операцията?

Лекари в Бургас избавиха ръката на млад мъж, прерязана по време на случай.

„ Инцидентът се случи при започване на август, с един мой другар отидохме на автомивка на самообслужване. Настилката беше доста хлъзгава, не паднах, само че се срязах на козирката на монетника, където имаше ламарина “, спомня си 32-годишният Георги.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Веднага отидохме в Спешното поделение и там си свършиха работата по най-хубавия метод “, прибавя той.

Лекарите откриват, че има сериозна кръвозагуба, скъсани артерии и сухожилия.

Любов Германова е здравно лице и майка на Георги. „ Много се изплаших като го видях, само че с професионализма на лекарите и религия, малко по малко вървим към усъвършенстване “, отбелязва тя.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Имаше заплаха Георги да загуби ръката си, той беше признат по неотложност и опериран от екипа на доктор Хаджиев в Съдова хирургия, с цел да бъде възобновено кръвообращението на ръката. Това беше първият стадий. Вторият стадий включваше интервенция, с която се възвърне освен сухожилието, само че и нервите. следва в този момент дълга рехабилитация, всеки ден има процедури и лечебна физкултура “, разкара доктор Емил Стоянов.

Според лекаря най-малко три – четири такива произшествия се случват годишно, само че не всички приключват по благополучен метод. В случая най-важна е била бързата реакция.

Специалистите дават вяра на Георги, че от Нова година ще ма нова ръка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР