Легендарният хокеист на Детройт Стийв Айзерман се завръща в клуба

...
Легендарният хокеист на Детройт Стийв Айзерман се завръща в клуба
Коментари Харесай

Легенда на Детройт се завръща в управлението на клуба

Легендарният хокеист на Детройт Стийв Айзерман се завръща в клуба от Националната хокейна лига като общоприет управител. 53-годишният канадец, който изкара цялата си професионална кариера на " Джо Луис Арина " и завоюва три купи " Стенли ", ще размени на поста Кен Холанд.

Холанд пък ще поеме функционалностите на старши вицепрезидент на тима.

Айзерман, който като състезател стана олимпийски първенец с Канада в Солт Лейк Сити 2002, приключи спортната си кариера през 2006 година след 22 сезона за Детройт. Веднага по-късно той беше назначен за общоприет управител на Канада и под негово управление отборът завоюва международната купа през 2007 година. Впоследствие Айзерман беше изпълнителен шеф на " Кленовите листа " при триумфите на Олимпиадите във Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

He's winging it back to Motown.

The @detroitredwings are expected to name their legendary former captain, Steve Yzerman, as their new GM today. pic.twitter.com/XGuQ2VUpkk
— NHL on NBC (@NHLonNBCSports) 19 април 2019 година През лятото на 2010 година той пое функционалностите на вицепрезидент и общоприет управител на Тампа Бей, а през 2015 година беше избран за общоприет управител на сезона в НХЛ. На 11 септември 2018 година Айзерман разгласи, че напуща поста по персонални аргументи, само че остава консултант на притежателя на клуба.

В Детройт се надяват клубната легенда да помогне с опита си за построяването на нов мощен отбор, откакто 11-кратните носители на купа " Стенли " не съумяха да се класират за плейофите на НХЛ в последните три сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР