Легендарният Джордж Сен Пиер коментира решението на Хабиб Нурмагомедов да

...
Легендарният Джордж Сен Пиер коментира решението на Хабиб Нурмагомедов да
Коментари Харесай

Сен Пиер поздрави Хабиб: Страхотна кариера и перфектно наследство

Легендарният Джордж Сен Пиер разяснява решението на Хабиб Нурмагомедов да се отдръпна от ММА. В последните две години слуховете за борба сред тях не спираха и " Rush " беше подготвен да го направи. " The Eagle " мечтаеше за борба със Сен Пиер, само че непредвидената гибел на неговия татко обърка проектите. Абдулманап Нурмагомедов умря през юли тази година.

Миналия уикенд в Абу Даби Хабиб остана непобеден първенец в лека категория, откакто удуши Джъстин Гейджи във втория рунд. Това беше 29-та поредна победа за него и след нея той разгласи, че се отдръпва от ММА.

Джордж изгаряше от предпочитание за борба с Хабиб, само че няма да посмее да го провокира, тъй като това било неуважително към фамилията на Нурмагомедов. Ето какво показа Сен Пиер в изявление след успеха на Хабиб:

" Мислех си, че борбата ни ще се случи поради медиите и някои неща, които чух от хората. Тя обаче няма да се случи и аз съм си добре по този начин. Всички медии говореха, че той желае 30-0 в ММА, само че въпреки всичко той направи своя избор. Хабиб остави необикновено завещание, което е измежду най-хубавите и евентуално най-хубаво. Може би щях да желая да остане в ММА, само че поради събитията няма да посмея.

Аз не съм на негово място и той минава през тежък миг след гибелта на татко му. Той има потребност от време, с цел да оплаче татко си. Уважавам го доста и това, което вършим е спорт. Някои неща обаче са оттатък спорта и идва човещината. Пожелавам всичко най-хубаво на него и фамилията му. Не желая да кажа нещо, от което ще излязат спекулации, че ще има борба сред нас. Не желая да пишат, че ще се бием. Това е неуважително към нещата, които му се случиха. Искам той да се прибере при семейстовото си и да се успокои. Не би трябвало да мисли за борби, а просто да почива и да се любува.

Страхотна кариера и съвършено завещание. Всички порти са отворени за него. Той се отдръпна на върха. Може да прави каквото си желае. Възможностите са безброи при него. Може да отвори зала, да се снима във филми. Много бойци не знаят по кое време да спрат и акциите им падат. Това им затваря много порти, когато се отдръпват. Сега обаче Хабиб има избор. Винаги съм печален, когато видя първенец да се бие прекомерно доста. Хабиб обаче взе необикновено решение. "



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР