Лазар Влайков е имал разрешение за съхранение, носене и употреба

...
Лазар Влайков е имал разрешение за съхранение, носене и употреба
Коментари Харесай

Най-Накрая! Обвиниха Лазар Влайков За Смъртта На Ресторантьора Във Виноградец!

Лазар Влайков е имал позволение за предпазване, носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции за тях, издадено от полицията в Септември на 24 ноември 2015 година, което било със период на деяние до 23 ноември 2020 година

На 17 юли 2017 година той подал заявление по пример до началника на РПУ-Септември за издаване на позволение за придобиване на късо нарезно оръжие, като показал декларация, че ще го съхранява в железна каса на непрекъснатия му адрес. На 21 август 2017 година на обвинения му било издадено такова позволение, след инспекция на изискванията за предпазване. Той закупил револвер " Глок 21 " и 50 муниции за него, което било записано и разказано в надзорен ваучър.

На 31 август 2017 година фамилията на Лазар Влайков било поканено да чества рожден ден на 6-годишно момче, наследник на негов другар. Гостите се събрали в заведение в пазарджишкото село Виноградец, като била непокътната маса за 20 души. Като тръгвал от вкъщи си, обвиненият не взел нужните ограничения за сигурност, по отношение на държаното от него оръжие " Глок 21 " и боеприпасите, като вместо да ги остави в мястото за предпазване, ги сложил в персоналната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.

В разгара на празненството имало заря, някои от гостите стреляли с газово оръжие. Когато изстрелите от газовите револвери почнали да понижават своя интензитет, Влайков решил да се похвали с новия револвер. Той заредил пълнителя и стрелял във въздуха, след което почнал да го демонстрира и предава на други лица, които също стреляли с оръжието.

Общинският консултант повикал при себе си и 47-годишния притежател на заведението - Наско Тонкев, с цел да му покаже револвера. Тонкев също стрелял няколко пъти във въздуха. По същото време 6-годишното дете, обикаляло към масата, и показало интерес към оръжието. Към 23,50 ч. - 23,55 ч. револверът се озовал, по неустановено метод, в ръцете на момчето, което се намирало в градината и произвело изстрел.

Куршумът попаднал в региона на горната лява мишница на Наско Тонкев, който станал от пейката, паднал по тил и умрял. Според осъществената съдебно-медицинска експертизата, ресторантьорът е умрял от вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата, като по време на огнестрелното пострадване е бил извърнат с лявата си част на тялото към дулото на огнестрелното оръжие.

По делото са разпитани очевидци, осъществен е следствен опит, направени са голям брой експертизи - физикохимични, балистични, съдебно-медицинска и други, от които се потвърждава, че изстрелът е бил заимствуван от малолетното дете. Към сегашния миг обвиненият е с мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 8 000 лв..

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат Лазар Влайков, е отнемане от независимост от три до 10 години.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР