Лацио стана първият отбор, който се класира на 1/4-финалите за

...
Лацио стана първият отбор, който се класира на 1/4-финалите за
Коментари Харесай

Ранен гол прати Лацио напред за Купата на Италия

Лацио стана първият тим, който се класира на 1/4-финалите за Купата на Италия. " Орлите " реализираха минимална, само че изцяло задоволителна победа с 1:0 над Дженоа в конфликта посред им от 1/8-финалите. Матео Гендузи бе героят за домакините на " Олимпико ", отбелязвайки ранен гол още в 5-ата минута, който се оказа и надвит.

Лацио стартира мощно и откри резултата още в 5-ата минута на мача. Лука Пелегрини открадна топката в полето на противника, напредна по лявото крило и центрира по земя, а Матео Гендузи засече кълбото и съумя да го прати в десния ъгъл на вратата за 1:0.

Последваха няколко положителни благоприятни условия за Дженоа да изравни. Удар на Матео Ретеги бе избавен от вратаря в 11-ата минута, а в 25-ата Беркан Кутлу шутира рисково близо над напречната греда.В началото на второто полувреме Лацио можеше да удвои преднината си, само че гол на Флипе Андерсон не бе зачетен.

Впоследствие играта стана по-позиционна, като въпреки всичко домакините направляваха събитията на терена. В 59-ата минута Педро стреля над вратата, а в 80-ата Чиро Имобиле стреля към долния десен ъгъл, само че вратарят Никола Леали сподели страховит инстикт и избави.

В последна сметка Лацио си свърши работата и се класира за 1/4-финалите на шампионата. Там може да се заформи дерби с огромния зложелател Рома, който обаче преди този момент би трябвало да се оправи с Кремонезе в своя мач от 1/8-финалите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР