Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния

...
Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния
Коментари Харесай

Кулминация на патриотични чувства. Ламбе щастлив, че запалил българския център в Битоля

Ламбе Алабаковски, който бе наказан условно за палежа на Културния център „ Иван Михайлов ” в Битоля, сподели, че е щастлив и благополучен от това, което е направил, оповестява уеб сайтът Пресс 24. Изявлението Алабаковски е направил в „ Бомбакис подкаст ”. 

„ Това беше кулминационната точка на всички патриотични усеща, които всички имаме, само че не ги показваме. Или ги показваме по разнообразни способи. Това е прилив на страсти. От днешна позиция съм доста благополучен от това, което направих, тъй като в последна сметка, след толкоз време, всичко това излезе в интерес на нашият народ. Никой няма право да те предизвика в твоята лична къща и да ти слага ултиматуми “, сподели Алабаковски.

През юни, Алабаковски беше задържан
за палежа на Културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля
и получи най-ниската присъда – шест месеца условно.

Алабаковски се появи и като представител на митингите против преговорната рамка, които опозицията провежда през лятото.

В края на предишния месец стана ясно, че Сдружение културен център „ Иван Михайлов “ е заличено от Централния указател, като действието е в следствие от смяна на Закона за сдруженията и фондациите, гласуван единомислещо в Народното събрание на Северна Македония. Със задна дата той забрани основаването на организации, които с името, програмата, задачите и активността си подбуждат и приканват към експанзия, разпалване на национална, расова, религиозна ненавист или друга непоносимост, назадничавост, геноцид, изтребване, разпространение и подкрепяне, подбудителство и одобрение на фашизъм, нацизъм, националсоциализъм и Трети райх.

Сдруженията имаха тримесечен период, в който да трансформират имената си, нещо, което от Сдружение „ Иван Михайлов ” не направиха. Комисията за потребление на персоналните имена даде негативно мнение за потребление на името Иван Михайлов с причините, че името
съставлява провокация към националните усеща
на хората в Северна Македония, тъй като става дума за човек, непосредствен до фашистката идеология, който с дейностите си отхвърля уникалността на македонския народ, а в това време времето провокира неспокойствие, непоносимост и ненавист в македонския народ общество.

Председателят на съдружие „ Иван Михайлов ” в Битоля Люпчо Георгиевски реагира на „ Facebook “ профила си, че представителите на
македонските българи в Северна Македония ще търсят правата
си в, което беше споделено на страницата на сдружението, където към този момент стои фотография с емблемата на сдружението и надпис: Забранени, само че непобедени!

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР