Кюстендилският окръжен съд уважи искането за конфискация на имущество за

...
Кюстендилският окръжен съд уважи искането за конфискация на имущество за
Коментари Харесай

Кюстендилският съд конфискува резиденцията на Галеви в Ресилово

Кюстендилският областен съд почете настояването за конфискация на имущество за 2.47 милиона лв., пренадлежало на Пламен Галев и Ангел Христов, известни братя Галеви. Искът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) бе за конфискация на имущество за 4.25 милиона лв., само че част от претенциите бяха отхвърлени по разнообразни аргументи.

Съдът лишава в интерес на страната всички парцели, дружно с издигнатите в тях здания в село Ресилово, община Сапарева баня. Там бе резиденцията на Галевите. Ако страната дефинитивно придобие парцелите, тя ще има право да ги продаде. Интересно е кой ще се престраши да купи наподобяващите на замък постройки.

“Съдът е отхвърлил в по- огромната им част настояванията за лишаване в интерес на страната на сумите от банковите сметки, като е приел, че сумите не са били налични по тези банкови сметки, все още на внасяне на стимулираното искане от КПКОНПИ “, се споделя в правосъдното решение

Отхвърлено е настояването и за лишаване на оръжията, благосъстоятелност на „ Братя Галеви “, тъй като те са били отчуждени все още на внасяне на правосъдния иск.

В последна сметк съдът приема, че от показаните доказателства може да се направи основателно съмнение за съществуването на косвена връзка сред незаконната активност на Галевите и добитото от тях имущество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР