Квалификационният мач България-Унгария за Европейското първенство в четвъртък ще се

...
Квалификационният мач България-Унгария за Европейското първенство в четвъртък ще се
Коментари Харесай

Унгария: Семейна ваканция не можете да организирате, камо ли международен футболен мач

Квалификационният мач България-Унгария за Европейското състезание в четвъртък ще се организира в София, заяви Унгарската футболна асоциация.

В изказването на MLSZ се споделя, че Европейската футболна асоциация (УЕФА) е уведомила унгарската асоциация във вторник сутринта, че по искане на българската асоциация евроквалификацията в четвъртък ще се организира при закрити порти на стадион Васил Левски в София. Срещата стартира в 18:00 часа унгарско време.

По-рано от българската асоциация оповестиха, че желаят да провеждат дуела на 16 ноември при закрити порти, само че не в София, а в Пловдив, за което УЕФА даде благословията си. Впоследствие се оказа, че определеният в края на октомври кмет на Пловдив не желае мачът да се състои там и не разрешава събитието. За предисторията на този невиждан случай и българския футбол писахме в тази публикация.

„ Предшестващият български мач, който е извънредно значим за унгарския народен тим, докара до невиждана обстановка в интернационалния футбол. По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път предходната седмица, а за повторно през днешния ден и разпореди дуелът да се организира при закрити порти. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение при изключителна обстановка, като да вземем за пример риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи несъгласие върху сходно решение. Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да работи по състезателен метод предходната седмица и макар че - основно поради почитателите на унгарския народен тим - не беше съгласна с късната промяна на мястото и изключително със затвореното вратарско решение, тя е приел решението по насила и не е коментирал обществено събитията “ – пишат от МЛСЗ.

„ Сега обаче, когато няколко дни преди мача царува цялостен безпорядък във връзка с мястото, би трябвало ясно да се каже: това, което асоциацията уредник направи през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и съществено неспортсменско. Семейна почивка не можете да организирате, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, в който вземат участие доста хора и съставлява интерес за милиони. "

Според MLSZ българската асоциация е сложила УЕФА и унгарската асоциация в невъзможна обстановка. Те прибавиха: в случай че унгарският народен тим не пътува до избраното място, те ще изгубят мача без да играят, което явно е неприемлива алтернатива за всички унгарци, които обичат футбола. Затова MLSZ се приспособява към решението, унгарският тим отпътува за София в сряда.

Ако националният тим на Унгария, който е водач в групата, играе най-малко наедно в България, ще се класира за Европейското състезание в Германия идващото лято. В неделя националният тим на Унгария закрива квалификационната серия против Черна гора в сцена Пушкаш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР