Кучето на име Белиня и стопанката й Телма Мария били

...
Кучето на име Белиня и стопанката й Телма Мария били
Коментари Харесай

Жената гаснела от рак, а кучето й не я изоставило нито за миг… дори на погребението

Кучето на име Белиня и стопанката й Телма Мария били неразделни в продължение на четири години. Телма Мария осиновила Белиня, когато била малко кученце и от този момент те са най-хубави другари.

Но, за жалост, животът постоянно е неправдив. Преди месеци Телма Мария изгубила дългогодишната борба с рака.

Нейното правилно куче Белина било с нея през цялото това време, даже откакто Телма Мария умряла.

Всеки, който в миналото е имал куче, знае, че другарството сред животното и неговия собственик може да бъде необикновено мощно. Приятелството на Телма Мария и Белиня от Бразилия не било изключение.

Телма Мария дълго време се борела с рака, а Белиня  била до нея от самото начало. „ Мама сподели, че тя е нейната здравна сестра “, спомня си синът на Телма Мария, Дионисио Нето, в изявление за вестник Estadão.

След дълго боледуване Телма Мария умря, заобиколена от членове на фамилията и обичаното си куче. Преди погребението всички се събрали да скърбят за умрялата, а Белиня седнала безшумно до тях. Тя разбирала всичко.

Но на погребението Белиня шокирала всички. Тя отишла до ковчега на Телма Мери, застанала на задните си крайници, погледнала стопанката си, лежаща в него, и по-късно стояла в това състояние през цялата гала.

Тя желала да бъде с майка си до края.

След погребението Белиня била доста тъжна. Тя като че ли желала да знае къде е заровена господарката й. Затова фамилията решило да я заведе на гроба на Телма Мария.

Когато пристигнали на гробището, Белиня се втурнала към гроба на Телма Мария, макар че в никакъв случай преди не била там. С този акт тя още веднъж показа;а необикновено мощната си връзка с домакинята.

„ Смъртта на майка ми потвърждава още един път, че любовта не е присъща единствено за хората. А Белиня е образец за това, че любовта на животно към човек може да бъде доста по-силна, в сравнение с мнозина могат да си показват “, сподели синът на Телма Мария, Дионисио Нето.

Днес Белиня живее с Дионисио, който към този момент познава добре и се усеща в сигурност. Но сме сигурни, че тя в никакъв случай няма да не помни обичаната си стопанка.

Бях необикновено разчувстван от тази история. Връзката сред хората и животните може да бъде доста мощна.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР