Кучето Харви ослепява и оглушава, след като е зверски пребито

...
Кучето Харви ослепява и оглушава, след като е зверски пребито
Коментари Харесай

Ужас! Кученце ослепя и оглуша след зверски побой от деца край София

 Кучето Харви ослепява и оглушава, откакто е свиреп пребито от деца. За това алармираха от природозащитната организация " Енимъл Рескю София ".

В момента четириногото е настанено за лекуване в столична клиника, като е в тежко положение и ветеринарите се борят за неговото оцеляване.

" Понякога мозъците застиват и не желаят да повярват на очите... Казаха ни, че в Бухово (Софийско) има куче в неприятно положение. Било е пребито от група деца. Ето какво заварихме, когато отидохме - уплашено и изстрадало кутре, плачещо под една кола и откровено неразбиращо какво му се случва. Кръстихме го Харви. Има мощно мозъчно разтърсване, пикочен мехур, цялостен със съсиреци кръв. Пълен неврологичен недостиг - от побоя е изцяло ослепял, неосведомен и ням ", описаха спасителите на изстрадалото животно.

От публикуваните фрагменти се вижда по какъв начин кучето е мощно уплашено, плаче и скимти, когато някой се опита да го приближи. Гледката не е за хора със слаби сърца, защото положението на животното е в действителност ужасяващо.

" Надяваме се, че ще успеем да овладеем положението му и да има бъдеще за Харви. Бъдеще, в което децата не пребиват беззащитни животни. Всъщност на такова бъдеще се надяваме освен за Харви, само че и за нас и света като цяло ", споделиха още от " Енимъл Рескю София ".

Кучето е сложено на обезболяващи медикаменти, защото страданията му са доста мощни. Също по този начин е оставен на мира, с цел да може да поспи и да събере сили.

Въпреки тежкото положение на палето ветеринарните лекари имат вяра, че животното може да възвърне най-малко отчасти сетивата си. По последна информация от клиниката дребният левент се е изправил на крайници и даже раздава целувки на грижовните си гледачи, оповестява " България Днес ".

" Освен че е по-жизнен, Харви към този момент се ориентира отлично и несъмнено към този момент вижда светлина и силуети. Не сме сигурни към момента дали и слухът се възстановява, само че към този момент се надяваме на цялостно възобновяване ", допълниха природозащитниците.

Засега причинителите на ужасното действие не са известни и не е изключено в никакъв случай да не бъдат открити. Според пострадванията Харви евентуално е ритан и удрян с корав предмет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР