Кучето е най-добрият приятел на човека. От първия път, в

...
Кучето е най-добрият приятел на човека. От първия път, в
Коментари Харесай

Как да накараме кучето да яде

Кучето е най-хубавият другар на индивида. От първия път, в който го вземем в прегръдките си, то се настанява в сърцето ни, трансформирайки се в член на нашето семейство.

Също както хората, обаче, кучетата също изпадат в разнообразни положения, сменят своите настроения, страдат от всякакви болежки и така нататък Това би могло да докара до смяна, която да тормози техните стопани. В идващите редове ще разгледаме аргументи за отвод от храна при куче и по какъв начин да се оправим с сходно държание.

Какво става, в случай че кучето отхвърля да яде своята храна? Какви биха могли да са аргументите за това и по какъв начин да се оправим с тях.

Причината за отхвърли на вашия домакински любим да яде може да се дължи на самата кучешка храна.

Ако има съставна част, която той не харесва, в случай че положението ѝ не е положително, в случай че вашата храна му наподобява по-вкусна от неговата, той може даже да не подуши своята.

И това не би трябвало да ви учудва. В случай че е налице нещо сходно, бихте могли да проучите желанията на съответната порода. Разберете какво харесва вашето куче и му давайте единствено това.

За да накараме кучето да яде, с течение на времето, бихме могли да разнообразявате менюто със заместители на нормалната храна, която приема (например, вместо говеждо – агнешко или вместо чист ориз – няколко смесени зърнени храни). Честите разходни на пресен въздух също се отразяват добре на физиката, душевността и апетита му. Имайте поради, че и те са от изгода, когато се чудим по какъв начин да накараме кучето да яде.

 Куче

Друга, по-сериозна причина за отвод от храна при куче, може да се окаже някакво кучешко заболяване. Това постанова незабавното посещаване при ветеринар.

Кучето може да е със строшен зъб, стомашно неразположение, зараза или нещо друго. Тези проблеми си личат и по неговото физическо и прочувствено положение. Ако то не наподобява добре, спи повече от нормално, диша тежко, няма предпочитание за разходка и игри, то сигурно има някакъв проблем. Тогава, консултацията със експерт е наложителна.

Грижите за кучето би трябвало да са непрестанни, тъкмо като тези за вас самите. Дарявайте го с обич и внимание, и той ще ви отвръща със същото. Не забравяйте и постоянните прегледи при ветеринар, които ще предотвратят проблеми, костващи терзания както за вас, по този начин и за четириногото ви приятелче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР