Кучешкият намордник е един от задължителните аксесоари, ако разхождате едро

...
Кучешкият намордник е един от задължителните аксесоари, ако разхождате едро
Коментари Харесай

Намордник на кучето - кога, как, защо

Кучешкият намордник е един от наложителните аксесоари, в случай че разхождате едро куче, и изключително в случай че разходката ви е в парка, където има и тичащи и играещи деца. Темата е много спорна и хората са разграничени в мнението си.

Трябва ли кучето да носи намордник?

Намордникът е нещо, което предизвиква стрес на кучето и би трябвало деликатно да го обучим, с цел да не го приема като зложелател или наказване. Той обаче би трябвало да се употребява, изключително в случай че кучето е плахо или нападателно към външни хора.

Ето няколко стъпки, които да предприемете, с цел да научите кучето да носи намордник.

1. Изберете подобаващия модел на кучешки намордник – на пазара съществува голямо многообразие, уместно както за кучета с издължени, по този начин и за такива с по-плоски муцуни.

2. Запознайте кучето с намордника, като му дадете да го подуши. Така ще го опознае. Ако предложите и премия по-късно, ще го свързва с нещо позитивно. Правете това няколко пъти дневно в продължение на няколко дни.

3. Сложете нещо вкусно вътре в намордника. Позволете на кучето да го извади от там. Правете това 2 дневно в продължение на няколко дни. Така ще свикне единствено да вкарва муцуната си вътре.

4. Продължавайте да поставяте кучешки лакомства в намордника, само че започнете да го привързвате за по няколко секунди, до момента в който кучето яде. Ако наподобява умерено и не се дърпа, увеличете продължителността. Правете това няколко дни.

5. Започнете да вършиме къси разходки на кучето с намордника из къщата. Така ще свикне с тежестта и рестриктивните мерки. Награждавайте го по-късно.

 Агресивните кучета би трябвало да носят намордник

6. Надградете с разходки на открито, още веднъж къси първоначално. Тези стъпки са потребни освен за кучетата, които по принцип би трябвало да носят намордник заради проблеми с кучешката експанзия, да вземем за пример, само че и за тези, на които може да им се наложи в инцидентни случаи. Най-елементарното е, в случай че кучето яде всичко, което види на улицата, е добра концепция да му слагате намордник, с цел да го предпазите от натравяне.

Някои ветеринари изискват кучетата да носят намордник при обзор. Ако то не е привикнало, ще бъде значителен стрес за животното, когато му слагат подобен във ветеринарния кабинет.

Естествено, това не са всички аргументи, само че са някои от най-често срещаните и би трябвало да сте готови за тях. Проведете нужното образование на кучето, с цел да бъдете спокойни вие и вашия домакински любим.

Има доста аргументи кучето да носи намордник. Повярвайте, по този начин не осакатявате придвижванията на животното. А можете даже да спасите живота му или да предпазите непряк човек от непредвидимата експанзия на любимеца си. Добре е да се запознаете с кучешкия намордник още преди да сте си взели куче и да го вкара в живота на своя любим допустимо най-рано.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР