Кучешките памперси са важен аксесоар в отглеждането на четириногия домашен

...
Кучешките памперси са важен аксесоар в отглеждането на четириногия домашен
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем при избора на памперс за нашето куче

Кучешките памперси са значим аксесоар в развъждането на четириногия домакински любим, защото могат да бъдат доста потребни в избрани интервали от развиването на животното.

Памперсите за кучета съставляват характерен артикул, който може да се употребява както за образование в хигиенични привички на дребни кученца, по този начин и за по-възрастни четириноги, страдащи от инконтиненция или напреднала възраст. Важно е да се означи, че памперсите за кучетата не трябва да се употребяват като сурогат в построяването на хигиенични привички, а по-скоро улесняват бита на притежателя в някои стадии от живота на кучето.

Памперсите за четириноги би трябвало да дават отговор на някои значими характерности - да дават отговор на анатомията на кученцето, да обезпечават сигурна отбрана от протичане, надзор над неприятните миризми и не на последно място - да бъдат комфортни и да не предизвикват дискомфорт в животното.

Памперсите за кучета се оферират в разнообразни размери, с цел да не нарушават нуждата от подвижност на кучето. Повечето са предопределени за еднократна приложимост, а промяната им е лесна и не лишава доста време.

Ползи от кучешките памперси

- разгонване на женското куче (предпазват от нежелано чифтосване);

- цикъл при женските кучета;

- инконтиненция при кучетата;

- при образование и създаване на хигиенични привички при дребните кученца;

- при пътешестване, посещаване на другари.

Видове памперси за кучета и какво би трябвало да знаете

 памперс за куче

Кучешки памперси за образование

В някои случаи приучаването към хигиенични привички е по-трудно. Използването на памперси е краткотрайно решение, което би трябвало да подкрепи процеса на дресировка. Тези памперси могат да се употребяват и при възрастни кучета със здравословни проблеми, с цел да се избегне инцидентно изпускане в средата на стаята.

Памперси за разгонени кучета

Тези памперси се употребяват за предотвратяване от нежелано чифтосване, само че притежателите постоянно би трябвало да са наясно, че въпреки всичко могат да бъдат раздрани и свалени от по-настоятелен мъжки. Основната им изгода е да събират приключването на кръвни тайни.

Памперси за женски кучета в менструация

Собствениците на женски некастрирани кучета са наясно, че техният любим получава менструален цикъл към два пъти годишно. Тук на помощ идват памперсите, които защищават от кървавите петънца, с които могат да изцапани мебелите в цялата къща. Важно е да се сменят постоянно и да се следи за признаци на неспокойствие.

Памперси за многократна приложимост за кучета

Макар и да не са по този начин желани, има и вид за закупуване на памперси за многократна употеба. Предимството им е, че са екологично чисти, тъй като след изпиране могат да се употребяват още веднъж. Тези типове памперси са по-скъпи от другите типове, тъй като наподобяват повече като колан, а не като пелена.

Как да изберем точния памперс за нашето куче

Преди да закупите какъвто и да е памперс, първо би трябвало измерите вярно своето куче и да изберете размера, който му пасва най-добре. На пазара има богато многообразие памперси за кучета, само че постоянно се старайте да избирате по-меки и щадящи материи, които да бъдат по-удобни и дишащи. При слагането на памперса се убедете, че е паснал добре на тялото, само че и не трябва да е прекомерно стегнат, тъй като ще аргументи дискомфорт и стеснение.

Съвети за промяна на кучешките памперси

За да спазвате висока хигиена, постоянно е по-добре да употребявате ръкавици при промяната на памперса на кучето, с цел да не се замърсите с фекалии или урина.

Когато свалите памперса от четириногото, деликатно почистете зоната благодарение на бебешки или хипоалергенни мокри кърпички, след което сложете чистия памперс на кучето.

Много е значимо да сменяте постоянно памперса на кучето, тъй като разпространяването на бактерии във влажна среда е причина за възпаления и раздразнения.

Ако забележите, че кожата на кучето е възпалена и зачервена, даже и при спазването на отлична хигиена, най-добре е да прекратите използването на памперси и да се консултирате с ветеринарен доктор по отношение на вероятните аргументи за сходна реакция.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР