Куче, порода Дого Аржентино“, отхапа голяма част от устната на

...
Куче, порода Дого Аржентино“, отхапа голяма част от устната на
Коментари Харесай

Куче отхапа част от устната на жена в Дряновец

Куче, порода „ Дого Аржентино “, отхапа огромна част от устната на жена, оповестяват от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

Около 9:00 часа, на 5 юни в разградското село Дряновец животното нападнало движещата се по улицата 35-годишна жена, като я захапало по устните и предмишницата.

Пострадалата е откарана в Спешно поделение на МБАЛ-Разград, откъдето е превозена в Русе.

Кучето е благосъстоятелност на 22-годишен юноша, който го оставил за развъждане при баба си и дядо си в Дряновец.

За случая е известен дежурен прокурор. Води се досъдебно произвеждане.

За Дарик-Разград дежурният прокурор Галин Тупев заяви, че се чакат резултати от здравна експертиза, която да откри дали телесната щета е лека или междинна. Ако се потвърди, че е междинна, наказването, съгласно Наказателния кодекс за незадоволително положени грижи за гръбначно животно, което аргументи междинна или тежка щета, се постанова глоба отнемане от независимост до 3 години или пробация и санкция до 5000 лв..

Ако се откри, че увреждането е лека телесна щета, на притежателите може да се търси отговорност по цивилен път.

По думите на стопаните, кучето се измъкнало от двора им, до момента в който мъжът, който се грижел за него, излизал на улицата. Кучето се насочило към първия човек, който видяло на улицата - 35-годишната съседка.

Животното е женско, неотдавна родило, а дребните умрели, допустимо е това да е измежду аргументите за непредизвиканата експанзия. Стопаните настояват, че по принцип то стои вързано в двора им, само че в този ден го пуснали да се разхожда в двора. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР