Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се бият на

...
Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се бият на
Коментари Харесай

Американският съдружник на Кобрата Джон Уърт: Пулев - Джошуа на стадион Васил Левски

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се бият на стадион " Васил Левски ". Това разкри извънредно за " България Днес " съдружникът на Кобрата и съорганизатор на галавечерта в " Арена Армеец " Джон Уърт директно след успеха над Хюи Фюри в зала " Арена Армеец ". Бившият юрист на именития Дон Кинг е убеден, че българската страна е способна да завоюва търга за образуване на мача против колоса в професионалния бокс Еди Хърн, който движи правата на английския боксьор.

" Влизаме в търга - разгласи с предизвикателна усмивка Джон Уърт минути след успеха над Тайсън Фюри. - Видяхте по какъв начин спечелихме четири наддавания за образуване мач на Кубрат (б.а Едно от тях беше против Еди Хърн). Искаме да създадем мача на стадион, тъй като залата няма да ни стигне. Все още не е ясно дали това ще бъде идващият мач на Кобрата. Ще натиснем този дуел да се организира допустимо най-скоро, само че всичко зависи от Международната боксова федерация. "



Кобрата разруши с ляв прав Фюри

Има голяма възможност Кобрата да се наложи да изкача идващия мач на Джошуа, който ще се организира на април. Срещата ще бъде на стадион " Уембли ", а евентуалният противник е Дилиън Уайт. Веднага по-късно на опашката е Кубрат Пулев. Българинът към този момент е формален кандидат за купата на Международната боксова федерация след триумфа в събота вечер пред 9000 почитатели.

Успехът против братовчеда на Тайсън Фюри беше изкован още във втория рунд. Тогава тежко попадение отвори остаряла аркада над лявото око на англичанина. Бруталното пострадване се разширяваше с всеки минал рунд. Към края на срещата силите на Хюи Фюри завършиха. 24-годишният войник от Манчестър едвам не беше нокаутиран, само че устоя философски.



Джон Уърт възнамерява и мачове на Кубрат в Съединени американски щати

" Аркадата беше получена две седмици преди мача - удостовери пред " България Днес " таткото и треньор на Хюи - Питър. - Още оттова имахме проблеми. Поискахме да отложим мача, само че тогава щяхме да загубим опция да се бием в претендентския мач. Хюи се умори. Хвърли се да отхвърля Кубрат, тъй като се притесняваше реферът да не спре мача поради аркадата. Не виждаше добре с едното око. Кръвта влизаше в него. Тактиката тотално се промени. Поздравления за Пулев, който беше в отлична форма. Ако Хюи беше без травма, щеше да е по-различно. "

Питър Фюри счита, че Кобрата има не неприятни шансове против Антъни Джошуа.

" Ако е в сходна форма, е кадърен да победи всеки боксьор от Топ 10 - удостовери Питър Фюри. - Пожелавам му триумф. Ние на драго сърце бихме пристигнали още веднъж да се бием в България. Хюи има потребност от три месеца, с цел да зарасне аркадата. Предстои му мач през април, за който ще се готви. "

Кобрата разгласи, че мачът не е бил елементарен, тъй като противник бил неуместен. Българинът имаше проблеми миг в осмия рунд. Тогава беше съществено разтърсен, само че оцеля.

" Допуснах доста неточности. Трябваше да си направя мача много по-лесен - показа Кубрат Пулев. - Искам да бъда сериозен към мен. Можех да изгубя срещата. Бих го с ляв прав. Имаше сериозен миг, само че аз съм постоянен. Нямам провали и вреди. Готов съм след два месеца да се удрям. "

Следващият мач на българската боксова звезда в тежка категория съвсем несъмнено ще бъде в Чикаго. Там се чака да се бие и неговият брат Тервел Пулев.

" Планираме да играят в Съединени американски щати, само че занапред ще се прецизира датата ", изясни промоутърът Ивайло Гоцев, който хвърли много старания по организирането на галавечерта.

Лепа Брена рекордьорка

Лепа Брена е безспорната рекордьорка за осъществяване на събитие на стадион " Васил Левски ". Нейният концерт през 1990 година събира 80 000 фенове. Билетите са по 20 немски марки, а сръбската поп фолк легенда е докарана с хеликоптера на Тодор Живков.

Най-големият стадион в България е бил хазаин на изключителни спортни събития. България играе край на европейското състезание по баскетбол за мъже против Русия. Игрището е издигнато на дървена платформа пред бранш " А ". Националите губят с 57:60.

България побеждава Русия На стадион " Васил Левски ", само че на битка. Александър Томов, Петър Киров и Георги Мърков побеждават със златни медали през 1971 година и носят отборната купа.

bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР