Куба спечели последния кръг от 25-годишен съдебен спор за правата

...
Куба спечели последния кръг от 25-годишен съдебен спор за правата
Коментари Харесай

След 25 години: Куба спечели съдебно дело срещу САЩ за пурите Cohiba 


Куба завоюва последния кръг от 25-годишен правосъден спор за правата на Съединени американски щати върху комерсиалната марка на фамозните пури Cohiba, които в миналото са били желани от Фидел Кастро, оповестиха в петък от компанията, която ги продава.

На 20 декември Американският съвет за търговски марки анулира регистрациите на основаната в Съединени американски щати компания General Cigar за комерсиална марка на името Cohiba за пури, заяви Habanos SA, взаимно дружество сред английската Altadis и държавната Cubatabaco.


General Cigar продава некубинска версия на марката Cohiba в Съединените щати, където кубинската Cohiba не може да се продава законно заради комерсиалното ембарго на Съединени американски щати.


Редица страни вкарват ограничавания за идващи от Китай поради ковид
Решението значи, че Cubatabaco може да записва комерсиалната марка Cohiba – считана за най-хубавата от 27-те типа пури, продавани допълнително от 100 страни – в Съединени американски щати, макар че не може да ги продава там.

General Cigar съобщи, че ще апелира.

Cubatabaco напомни, че битката за комерсиалната марка в Съединени американски щати датира от 1997 година



Пурите “Cohiba ” са свити за първи път през 1966 година и дължат името си на думата, употребена от коренното население преди епохи за обозначаване на тютюневите листа, които са пушили.

Кастро, който умря през 2016 година, пуши Cohiba, до момента в който не се отхвърля от този табиет през 1985 година

Тютюнът е един от главните източници на доходи от експорт на Куба. По данни на Habanos S. A. приходите от тютюн са нарастнали с 15% през 2021 година и възлизат на 568 млн. $.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР