КУАЛА ЛУМПУР (Ройтерс) - Малайзия заяви във вторник, че няма

...
КУАЛА ЛУМПУР (Ройтерс) - Малайзия заяви във вторник, че няма
Коментари Харесай

Малайзия казва, че няма да признае едностранни санкции срещу поддръжници на палестински групи

КУАЛА ЛУМПУР (Ройтерс) - Малайзия съобщи във вторник, че няма да признае едностранни наказания в отговор на оферти закон на Съединени американски щати за налагане на наказания против задгранични поддръжници на Хамас и други въоръжени групи, настоящи в Палестина.

Законът за попречване на интернационалното финансиране на Хамас, ориентиран към спиране на интернационалното финансиране на групите, беше признат от Камарата на представителите на Съединени американски щати предходната седмица и чака гласоподаване от Сената.

Малайзийският министър председател Ануар Ибрахим сподели, че държавното управление му следи от близко развиването на законопроекта, като добави, че той може да засегне Малайзия единствено в случай че се потвърди, че дава материална поддръжка на Хамас или Палестинския ислямски джихад.

>

„ Всички наказания против Малайзия също могат да повлияят на оценката на държавното управление на Съединени американски щати и американските компании по отношение на Малайзия, както и да обиден капиталовите благоприятни условия на американските компании в Малайзия “, сподели Ануар в писмен отговор до Народното събрание във вторник.

Малайзия с мюсюлманско болшинство от дълго време е гневен покровител на палестинската идея и се застъпва за двудържавно решение на спора сред Израел и палестинците. Тя няма дипломатически връзки с Израел.

Висши водачи на Хамас в предишното постоянно са посещавали Малайзия и са се срещали с нейните министър председатели.

Ануар преди този момент отхвърли натиска на Запада да осъди Хамас и сподели, Съединени американски щати показаха угриженост пред Малайзия по отношение на позицията си по отношение на Палестина.

(Доклад от Розана Латиф; Редактиране от Кануприя Капур и Раджу Гопалакришнан)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР