Круизната Celestyal Cruises официално влиза на българския пазар. Това беше

...
Круизната Celestyal Cruises официално влиза на българския пазар. Това беше
Коментари Харесай

Компания с круизи до Гърция официално влиза на българския пазар

Круизната Celestyal Cruises публично влиза на българския пазар. Това беше обявено от основния комерсиалния шеф Лесли Пиден. Компанията е профилирана в пътувания в Гърция и до други местоположения в Източното Средиземноморие, като предлага главно 3-4 дневни круизи, както и пътувания от седмица.

След сложната 2021 година, в която компанията е работила единствено 3 месеца, в този момент очакванията са за един по-силен сезон. Катастрофалните прогнози за лято 2022 на Черно море може единствено да се отразят позитивно на другите възможности за отмора в Гърция и Турция.

Celestyal Cruises оперира с два кораба от четири гръцки пристанища. През ноември предходната година в компанията влиза и непознат вложител, нкато бъдещите проекти включват замяната на корабите с по-нови, както и закупуване на спомагателни и разширение на бизнеса.
От Кипър до Съединени американски щати
Celestyal Cruises е част от Louis Group, туристическа група, която с изключение на с плавания с круизни кораби, ръководи и хотели в Кипър и в Гърция, кетъринг и така нататък Louis Group е учредена през 1935 година от починалия Луис Лоизу, като в първите години активността е даване на транспортни услуги и като туристическа организация. Според уеб страницата на групата в този момент Louis Hotels разполага с 24 хотела с общо над 13 000 кревати., като посреща над 250 000 посетители годишно. Повечето от тях - 19 са в Кипър, а останалите 5 - LTDна разнообразни места в Гърция. Част от групата е и наземният летищен оператор LGS Handling - взаимно дружество сред Louis Group и Goldair. А Louis Aviation се занимава с продажбата на самолетни билети.
Реклама
Celestyal Cruises има два приблизително огромни кораба - Celestyal Olympia и Celestyal Crystal. През 2020 година компанията взима и трети, само че се постанова да го върне поради започването на пандемията.

В края на ноември предходната година в круизния бизнес с 60% влиза основаният в Ню Йорк вложител Searchlight Capital Partners. За задачата е основана холдинговата Celestyal Holdings, като с 40% остават на Louis, чрез Louis Hotels.

Сделката е в размер на 70 млн. евро: 30 млн. евро първичен транш под формата на дългово финансиране на Celestyal Cruises, револвиращ заем от 10 милиона евро и в допълнение финансиране до 30 млн. евро за развиване и възобновяване на флота. Celestyal Cruises ще се възползва и от заеми от 31.75 милиона евро, отпуснати от Louis Hotels. Поради мажоритарния си пакет Searchlight назначава и множеството от членовете на борда на Celestyal Cruises.

Основните цели от договорката са три - възобновяване на флота, разширение на интервенциите и разширение световно, изясни Лесли Пиден.
Реклама Острови и континенти
Круизните кораби на Celestyal Cruises потеглят от 4 пристанища: Пирея, Лаврио, Лимасол и Солун, което ще е най-подходящо за българи. Olympia е с потенциал 1664 пасажери, а Crystal - 1200, като по-малките им размери разрешават постигане и до по-малки пристанища спрямо огромните круизни кораби.

Компанията предлага седмични круизи със спирки на три континента в Египет (Александрия), Израел, Гърция и Турция. Седмични круизи със спирки в Турция и Гърция, както и 3 и 4-дневни, като в описите са острови като Санторини, Миконос, Родос, Милос и така нататък

В естествена година основните за компанията пазари са 13. Обикновено максимален е броят на клиентите от Северна Америка - 50%. През предходната година клиентите са били главно от Кипър и Гърция, като 16.5% са били българите. Запълняемостта пък е била 57%, като задачата за тази година е тя да доближи 70-75%. Първият курс за тази година потегля на 18 април.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР