Кросоувърите продължават да са най-големият източник на приходи за автомобилните

...
Кросоувърите продължават да са най-големият източник на приходи за автомобилните
Коментари Харесай

Новата Kia Sportage блести с технологии

Кросоувърите не престават да са най-големият източник на доходи за автомобилните производители и премиерата на нов модел е измежду най-забележителните събития в промишлеността. И е още по-важна, когато става дума за промяна на поколенията при най-успешните модели на пазара.

Именно подобен е казусът с Kia Sportage, чието пето потомство беше показано напълно неотдавна. Автомобилът излиза в две версии – общоприета и с удължена база, като моторите и оборудването ще се дефинират според от пазара, на който ще се предлага.

На старта на продажбите новият Sportage получава 1.6-литров TGDI мотор с 4 цилиндъра, разрастващ мощ от 177 к.с. и 265 Nm въртящ миг, както и с 2.0-литров турбодизел, чиито индикатори са 183 к.с. и 416 Nm. При бензиновия мотор скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна автоматизирана с двоен съединител, а при дизела – 8-степенен автоматик с следен от амортисьор многодисков преобразувател на въртящия миг.

На по-късен стадий се чакат още бензинови и дизелови мотори, както и най-малко две хибридни версии – общоприета и зареждаща се. Задвижващите елементи ще бъдат споделени с близнака в концерна – Hyundai Santa Fe, който също смени поколението наскоро.

От Kia декларират, че инженерите на компанията са имали и друга съществена задача при създаването на новия Sportage. Тя е повишение на всъдеходните качества на кросоувъра, който е издигнат на нова платформа – N3. Автомобилът е оборудван с напълно нов режим на придвижване, който автоматизирано контролира разнообразни настройки според от изискванията на пътя.

Kia Sportage е оборудван с електрическо окачване (ECS), което обезпечава непрестанно ръководство на амортисьорите в действително време. Хибридните версии ще получат новата високотехнологична система E-Handling на Kia. Сред системите за сигурност влизат подкрепяне на лидера на (ADAS), помощник за отбягване на конфликт начело (FCA), помощник за шофиране по автомагистрала (HDA) и образован круиз надзор (NSCC), основан на навигация.

Кросоувърът към този момент ще се предлага и със същата система за отдалечено паркиране като другите модели на Kia, Hyundai и Genesis.

Освен доста механически новости и спомагателни системи корейският модел получава и промени във външния тип. Предната част е изцяло нова, като главното, което прави усещане, е огромната решетка в жанр " нос на тигър ". Тя е боядисана в черно, като е допълнена от дневни светлини с форма на бумеранг. Задните LED светлини са съединени с линия.

В взаимозависимост от равнището на съоръжение новият Sportage ще се предлага с избор от 17-, 18- и 19-цолови джанти. Модификациите ще варират според от пазара, само че от Kia потвърдиха, че кросоувърът ще получи вид X-Line, сходен на Sportage X-Line. Той включва здрава ризница, странични прагове и багажник на покрива.

Ще има и версия GT-Line с ярки цветове и интериор с черно-бели повърхности. Промените в интериора също са обилни, като съществена роля в него играе 12-инчов сензорен екран, който е сдвоен с 12-инчов дигитален приборен панел. Централната подпора също е напълно нова и включва нов циферблат за предаване на данни от разстояние.

 

-------------КАРЕ--------------

Корейската фирма отчете 50 млн. продажби

Корейският производител означи впечатляващо достижение – 50 млн. продажби, като този резултат е доближат за по-малко от 60 години.

В Kia одобряват за насочна точка 1962 година, когато компанията стартира да продава транспортни средства с 4 колела. Първите 10 милиона продажби са регистрирани през 2003 година, а единствено 7 години по-късно резултатите са удвоени. През 2014 година компанията доближава 30 млн., а след 36 месеца – 40 млн. продажби.

Най-успешният модел се оказва Sportage, от който в историята са продадени 6.2 млн. бройки. Новото потомство на модела има за цел да усъвършенства този резултат, като ще се бори в един от най-оспорваните сегменти на пазара.

Второто място е за компактния хечбек Rio, до момента в който на трета позиция се подрежда кросоувърът Sorento. От Kia допълват, че към 70% от продукцията на марката се продава в чужбина, като главните пазари си остават Северна Америка и Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР