Кризите, в които се намираме, са тежки - тежка икономическа,

...
Кризите, в които се намираме, са тежки - тежка икономическа,
Коментари Харесай

Радев: Само от правителството зависи икономическата криза да не ескалира в политическа

" Кризите, в които се намираме, са тежки - тежка икономическа, обществена рецесия. Но най-важното е да не се позволява рецесия на доверие, тъй като никое държавно управление не може да води страната в тежки рецесии при недостиг на доверие ", сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

По думите му митингите на работодателите и превозвачите значат, че " този недостиг се задълбочава и единственото стабилно решение е открит, градивен разговор ", в който да се чуят и почитат мненията на всички страни. Според него дали има рецесия на доверието ще се види по това, какъв брой хора ще излязат на митинг идната седмица.

Той добави, че само от политиката на държавното управление зависи тежката икономическа и обществена рецесия да не ескалира в политическа. Президентът посочи, че дали има рецесия на доверие към държавното управление, ще проличи от отношението на хората и дали вероятно ще излязат повече хора на митинг.

" Единствено от политиката на държавното управление зависи тежката обществена и икономическа рецесия да не ескалира в политическа ", уточни президентът.

За избраната от КЕВР в петък цена на газа на май, президентът разяснява, че са значими устойчивите решения и добави, че е значимо да има предвидимост. По думите му политиката, която води " Булгаргаз " е неразбираема. " Тя е отвън икономическата и управническата логичност. Да разгласяваме планирани цени за юни и юли, а чак в средата на май да излиза наяве каква е цената за месеца. Бизнесът и потребителите желаят да имат предвидимост ", сподели още Радев.

По сходен метод се изрече и водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. " Кирил Петков съобщи, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която в този момент купуваме. Само по-късно неговият КЕВР излезе със известие, че газът нараства с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато обстоятелствата приказват, и смяната мълчи ", сподели той.

" Ако през днешния ден сме ние на власт, на следобедното съвещание ще възложа на парламентарната група на ГЕРБ от на следващия ден да върнем тока на старите равнища. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е напълно български, никакви войни сега не са отговорни за това, което се случва ", добави Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР