Кризата в Перник се задълбочава с всеки час. Нивото на

...
Кризата в Перник се задълбочава с всеки час. Нивото на
Коментари Харесай

Язовир ”Студена” стигна мъртвия си обем, Борисов свика спешно съвещание в МС

Кризата в Перник се задълбочава с всеки час. Нивото на язовир ”Студена ” доближи мъртвия си размер. По тази причина министър-председателят Бойко Борисов свика незабавно заседание в Министерски съвет.
Днес започва спешният проект за водоснабдяване на Перник, който ще бъде изпълнен на четири стадия. Премиерът Бойко Борисов ревизира на място строителните действия, оповестява Novini.bg. Предвижда се да бъде построен нов магистрален водопровод с дължина километър и 200, на стойност 2,2 млн. лева паралелно на досегашния, през територията на " Стомана Индъстрис ". Обсъжда се вид той да заобиколи ТЕЦ-Перник, само че тогава ще коства 3 млн. и 100 хиляди лева

Днес стартира и рационализация на една от двете пречиствателни станции. Целта е да се увеличи техният потенциал, с цел да може да обработват по-замърсена вода, при по-ниски софтуерни разноски, в случай че равнището на язовир " Студена " падне под мъртвия размер.

Последният стадий планува замяна и ремонт на вътрешно-градската ВиК-мрежа.

Водната рецесия в Перник стана причина и за остри политически конфликти сред ръководещи и съпротива. Лидерът на Българска социалистическа партия изиска избор на съмнение поради неуспеха в бранш „ Околна среда и води “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР