Това стана близо два месеца след като бившият президент Во

...
Това стана близо два месеца след като бившият президент Во
Коментари Харесай

Виетнам има нов президент, вижте кой е той

Това стана близо два месеца откакто някогашният президент Во Ван Тхъонг подаде оставка на фона на акция за битка с корупцията. Лам бе определен за третия президент на Виетнам - страна, известна със стабилната си политика - за по-малко от 18 месеца, показва ДПА.

 

Членовете на виетнамския парламент утвърдиха кандидатурата на То Лам благодарение на система за електронно гласоподаване.

Той получи поддръжката на 472 от участвалите в гласуването 473 от общо 499 народни представители в Националното заседание. Веднага след гласуването То Лам постави клетва.

 

Президентът де факто е третият човек във властовата подчиненост във Виетнам след ръководителя на ръководещата комунистическа партия и премиера.

 

То Лам е симпатизант на твърдата политика във връзка с инакомислещите. След като той бе определен през 2016 година министър на публичната сигурност, бяха арестувани доста деятели и блогъри, написа ДПА.

Една година след назначението му на министерския пост се допуска, че Агенцията за сигурност на Виетнам е отвлякла в Германия виетнамския предприемач Чин Сюан Тхан и го отвела във Виетнам. Случаят повлия съществено на връзките сред между Германия и Виетнам, като немското държавно управление прекрати стратегическото си партньорство с азиатската страна.

 

Говорител на Националното заседание заяви в неделя пред кореспонденти, че То Лам ще остане министър на публичната сигурност и откакто бъде определен за президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР