Кризата е много сериозна и тя засяга всички. Високите сметки

...
Кризата е много сериозна и тя засяга всички. Високите сметки
Коментари Харесай

Фандъкова: Има реална опасност от разреждане на графика на транспорта

„ Кризата е доста сериозна и тя визира всички. Високите сметки за газ и ток се отразяват на всички браншове. Общините предоставяме над 80 % от публичните услуги в страната. Всички браншове – градски превоз, детски градини, учебни заведения.. всички те страдат “. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова тв.

По думите й до този миг Столичната община съумява да се оправи с посрещането на потребностите на всички сфери.

„ Средно към 30 % понижиха пасажерите в „ Метрополитен ”, което значи и спад на приходите. Повишаване на цената на билетчето не е решение, то ще докара до спомагателен отлив на пасажери. Но има действителна заплаха от разреждането на линиите, в случай че не получим поддръжка от страната ”, акцентира столичният градоначалник.

„ Правим всичко допустимо да не допуснем прекъсване на тока в подлезите, да въведем режим на уличното осветяване или да оставим неосветени парковете и детските площадки ”, съобщи Фандъкова.

На този стадий няма заплаха и за действието на общинските лечебни заведения.

„ Столична община дофинансира всички услуги. Компенсираме съвсем всички браншове. Тази година ще заложим още веднъж към 10 милиона за дофинансиране на лечебните заведения. Водим дейни диалози с Министерство на финансите, чакаме решения “.

Предстоят диалози в СОС за цената на репатрирането на коли и слагането на санкции.

„ Възможно е да има несъмнено покачване в частта за по този начин наречените „ паяци ”, само че това не стои на дневен ред. Част от приходите от „ синя “ и „ зелена зона “ се насочват към поддръжка на градския превоз, тъй като той не може да се самоиздържа “.

Фандъкова разяснява и проблема със отговорностите на „ Топлофикация “ и увери:  „ Няма заплаха все още софиянци да останат на студено. “

По отношение на ограниченията, наложени поради пандемията, тя акцентира, че РЗИ прави инспекции, защото спазването на заповедта на здравните управляващи е в техните компетенции.

„ Увеличен е броят на леглата за бременни и дребни деца с COVID-19 със заповед на РЗИ. Имаме към една трета свободни интензивни кревати в София “, разяснява още тя.

„ Имаме 14 детски градини в градеж. Още 17 са със подписан контракт за план. София се нуждае от повече детски градини, тъй като непрестанно се разраства “, уточни Фандъкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР