Кристофър Нолан има желание да заснеме филм на ужасите, стига

...
Кристофър Нолан има желание да заснеме филм на ужасите, стига
Коментари Харесай

След Опенхаймер: Кристофър Нолан иска да снима филм на ужасите

Кристофър Нолан има предпочитание да снима филм на ужасите, стига да има задоволително добра концепция.

В четвъртък Нолан приказва по време на събитие в Британския кино институт (БФИ) в Лондон, на което присъстваше многочислена аудитория.

" В " Опенхаймер " несъмнено има детайли на ужаси, както мисля, че е уместно за тематиката. Мисля, че филмите на ужасите са доста забавни, тъй като зависят от доста кинематографични похвати, в действителност става въпрос за висцерална реакция на нещата и по тази причина в някакъв миг на драго сърце бих направил филм на ужасите. Но мисля, че един в действителност добър филм на ужасите изисква в действителност изключителна концепция. А такива са малко. Така че не съм намерил история, която да се поддава на това ", дава отговор Нолан на въпрос на фен дали би обмислил да снима филм на ужасите.

" Но мисля, че това е доста забавен род от кинематографична позиция. Това е и един от дребното жанрове, в които студията вършат доста такива филми, а те са филми, в които има доста мрачност, доста абстрактност. Те имат доста от качествата, които Холивуд по принцип доста се съпротивлява да влага във филми, само че това е род, в който това е възможно ", добавя Нолан.

Разширявайки тематиката за жанра, режисьорът още веднъж даде образец с " Опенхаймер ", където съгласно него средата на кино лентата е " доста мощно " в жанра на обира, а третото деяние на кино лентата е правосъдна драма.

" Причината, заради която се стопирах на тези два жанра за тези елементи, е, че те са всеобщи жанрове, в които разговорът, диалозите сред хората, са по своята същина интензивни и забавни за публиката. Това е занимателното при жанра, че можеш да си играеш с доста разнообразни области, където в различен вид филм в действителност не би ти било разрешено ", споделя Нолан.

Разговорът, модериран от водещата на BBC Франсин Сток, обхвана цялата богата кариера на Нолан, като режисьорът изясни разнообразни аспекти на занаята си, изключително процеса на писане и редактиране. Той също по този начин засегна приноса на кинематографията, изключително на формата Imax, и композирането в работата си, като загатна Хойт ван Хойтема и Ханс Цимер. Обсъдено бе и присъединяване на актьорите, по-специално какво е донесъл Хийт Леджър за ролята на Жокера в " Тъмният рицар ".

Сток съобщи, че филмите за Батман на Нолан са планували появяването на разрушителни водачи в политиката по целия свят.

" Намерението постоянно е било просто да бъдем почтени в представянето на нещата, от които сме били наранени, нещата, за които сме се тормозили. Със сигурност, когато погледна обратно към " Батман първоначално ", има мощен акцент върху тероризма, явно след 911 година Това не беше нещо, което умишлено влагахме във кино лентата. Със сигурност Жокера от " Тъмния рицар " е обвързван със страха и анархията, със страха от разрушаването на разпоредбите и какво ще направи това с обществото. В " Тъмният рицар възкръсва " има доста боязън от фашизма, демагогията ", отговаря Нолан.

Вечерта беше показана от основния изпълнителен шеф на BFI Бен Робъртс, който разкри, че Нолан и неговата партньорка в действителния живот и в продуцирането Ема Робъртс са посетили Националния списък на BFI по-рано същия ден. Той даде висока оценка на тяхната поддръжка за институцията, която е един от най-големите кино и телевизионни архиви в света. В чест на желанието на Нолан към кино лентата пред цифровите технологии, всички клипове, показани вечерта, бяха на 35 мм, в това число един от новата реституция на кино лентата му " Мементо ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР