Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ) съобщи днес, че по брега

...
Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ) съобщи днес, че по брега
Коментари Харесай

Тръгнаха първите камиони с доставки на хуманитарна помощ за Газа

Централното командване на Съединени американски щати (СЕНТКОМ) заяви през днешния ден, че по брега на линията Газа са почнали да се придвижват първите камиони с филантропична помощ за палестинското обитаеми е, доставена на краткотрайното американско пристанище край северните крайбрежия на анклава, предадоха международните организации. Колоната е потеглила в 9:00 ч. локално време (също и българско).

В известието на СЕНТКОМ се прецизира, че никакви американски военнослужещи не са слизали на брега. " Това е многонационална акция за спомагателна помощ за цивилните палестинци посредством морски кулоар, който е напълно за филантропични потребности. В доставките са включени артикули, дарени от редица страни и филантропични организации ", допълниха от Централното командване на Съединени американски щати.
 филантропична помощ
Изграждането на изкуственото краткотрайно американско пристанище край Газа, предопределено да улесни доставката на филантропична помощ бе приключено на 8 май , само че но не можа да бъде придвижено до избраното място заради неприятни метеорологични условия, заяви тогава Пентагонът.

Според сегашния проект филантропичната помощ първо ще бъде товарена на кораби в Кипър, а оттова ще бъде доставена в пристанището . След това помощта се трансферира на спомагателни съдове и се доставя на особено основан пристан. Оттам потеглят камионите.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР