Криминалисти от СДВР и служители от сектор Кобра“ задържаха 46-годишен

...
Криминалисти от СДВР и служители от сектор Кобра“ задържаха 46-годишен
Коментари Харесай

СДВР отчита спад от 34% в автомобилните кражби в България

Криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи и чиновници от бранш „ Кобра “ задържаха 46-годишен рецидивист за кражба на автомобил

Арестът на мъжа е сбъднат в дома му в кв. „ Банишора “. При задържането той направил опит да избяга през терасата на жилището. Операцията е извършена по формирано досъдебно произвеждане след сигнал от 1 август за откраднат лек автомобил.

Мъжът е арестуван неведнъж за предходни обири, регистриран е и за владеене на дрога. При задържането му през месец април т.г. е освободен против гаранция.

" Определяме го като сериозен контингент. Той излезе февруари месец от пандиза след присъда от 9 месеца. Тя беше за владеене на опиати ", изясни началникът на бранш „ Престъпления, свързани с МПС “-СДВР гл. контрольор Николай Пелтеков.

Той уточни, че за последните 4 месеца има арестувани 15 автокрадци. Те са от 8 групи. Някои са в следствения арест, други са на независимост против гаранции. Той разяснява, че наклонността в София е да се крадат коли, които са на до 5 години - някои от тях се разглобяват и продават на части, на други се вършат двойници и се изнасят в чужбина.

Николай Пелтеков обърна внимание на наклонността в спада на незаконното лишаване на коли – през последните два месеца е 34% по-нисък спрямо предходната година.

Според него това се дължи на ежеседмичното осъществяване на полицейски интервенции и подхванатите ограничения за обезвреждане на незаконните групите, извършващи закононарушения на територията на столицата.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР