Криминалист от Областната дирекция на МВР в Търговище спаси живота

...
Криминалист от Областната дирекция на МВР в Търговище спаси живота
Коментари Харесай

Полицай спаси живота на бебе

Криминалист от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище избави живота на бебе, с помощта на светкавична съответна реакция. Полицейският чиновник Георги Гюрушев споделя „ Не, не се усещам воин, само че съм същински благополучен, че съумях да оказа помощ на едно дете “, представен от представителя на дирекцията Ани Кръстева.

 

По време на обедната си отмора през вчерашния ден инспекторът от бранш „ Научно-техническа лаборатория “ в ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище бил в дома си. Докато обядвал с 14-годишната си щерка, чул тракане и диалект на всеослушание във входа на блока. Излязъл и видял своя съседка с бебе на ръце, която тичала от врата на врата по етажите с молба за помощ, защото бебето ѝ спряло да диша.

 

Изпадналата в суматоха жена плачела и повтаряла: „ Не диша, не диша. Отива си! “ Гюрушев попитал дали бебето не е глътнало някакъв предмет и с цел да в профил тази възможност, го навел с главата надолу. Момченцето изглеждало безжизнено, устните и ръчичките му били почнали да посиняват, споделя той.

 

Първата му мисъл била да се обади на незабавния телефон. Но решил, че би трябвало да се работи на секундата. Положил детето върху разпънато одеяло на стълбището и почнал да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане. След като редувал дейностите няколко пъти, бебето почнало леко да си поема въздух. Тогава го увил в одеялото, без да се бави, с персоналния си автомобил, съпроводен от майката, отишли в Спешния център. Там лекарите поели случая и сложили на бебето маска с съсредоточен О2. Вероятно в дома си момченцето е било получило спазъм, разясняват след случая.

 

Малкият Емир, който е на година и 10 месеца, е към момента в болничното заведение дружно с майка си, само че единствено за наблюдаване. Опасността за живота му е минала.

 

Георги Гюрушев се върнал у дома, с цел да успокои щерка си, която станала очевидец на случката и била прекомерно изплашена. Мъжът познавал фамилията, на което оказал помощ, едвам от два месеца – тогава те се върнали от чужбина и наели квартира във входа. В момента на случая бащата на бебето не е бил вкъщи.

 

Майката на избавеното момченце Венета Ангелова споделя: „ Ако не беше Георги, в този момент дребният ми наследник нямаше да е жив. Нямам думи да изразя голямата си признателност към този прелестен човек! Не знам дали различен би постъпил като него, малко са такива хора… Да е жив и здрав и все по този начин хуманен! “

 

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище допълват, че контрольор Гюрушев работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 18 години. Работил е в патрулно-постовата работа, в „ Криминална полиция “, а към този момент пета година е специалист в научно-техническата лаборатория на регионалната дирекция. Многократно награждаван за реализирани професионални резултати. Баща е на две дъщери.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР