Кремъл определи вчерашната протестна проява на редакторката Марина Овсянникова срещу

...
Кремъл определи вчерашната протестна проява на редакторката Марина Овсянникова срещу
Коментари Харесай

Заклеймена от Кремъл и аплодирана от ЕС: Марина Овсянникова

Кремъл дефинира вчерашната протестна демонстрация на редакторката Марина Овсянникова против войната в Украйна в ефира на Първи канал като безчинство, съобщи ДПА.

"Що се отнася до това момиче, това е безчинство ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи осведомителната организация Интерфакс. Песков сподели още, че въпросът следва да се взема решение от Първи канал и че това не е работа на Кремъл.

Овсянникова се появи ненадейно в ефира на емисия вести по Първи канал с афиш, на който бе написан апел към феновете да не имат вяра на пропагандата. На плаката пишеше също по този начин, че на феновете се приказват неистини.

Не се знае къде се намира Овсянникова след протестната демонстрация, като нейни адвокати обявиха, че на са съумели да се свържат с нея.

Междувременно представител на Европейската работа за външна активност дефинира дейностите на журналистката като смела морална позиция. По неговите думи тя се е осмелила да отхвърли лъжите и пропагандата на Кремъл в жив ефир по съветска държавна телевизия.

„ Аплодираме продължаващите прояви на храброст от безстрашните и миролюбиви съветски жители, които се осмеляват да се опълчат на войната в Украйна, макар съществуващите ограничавания “, сподели представителят, като означи, че Овсяникова е арестувана и изчезнала, без връзка със своите юристи.

Руският държавен уред продължава с репресиите на локалната съпротива, като я лишава от съществени права и свободи, в това число на мнение и изложение. Знаем, че милиони руснаци не поддържат "войната на Путин ", не желаят (руският президент Владимир) Путин да унищожи бъдещето им и бъднините на тяхната страна, добави представителят.

Той означи, че до момента над 14 000 съветски жители са арестувани в над 140 съветски града единствено тъй като отхвърлят "тази неморална и противозаконна " война. Имаме данни, че огромен брой руснаци напущат своята татковина и това поддържа оценките ни, че Путин разрушава бъдещето на своята страна в опит да върне времето обратно, добави представителят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР