Кремъл каза днес, че президентът на САЩ Джо Байдън има

...
Кремъл каза днес, че президентът на САЩ Джо Байдън има
Коментари Харесай

Кремъл: Байдън държи ключа към слагането на край на конфликта в Украйна


Кремъл сподели през днешния ден, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има опцията да приключи спора в Украйна, само че досега Вашингтон не се е възползвал от това, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9101
" Ключът към режима в Киев значително е в ръцете на Вашингтон ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му американското държавно управление може просто да даде съответните инструкции на Киев и всичко да завърши. Но " сега виждаме, че ръководителят на Белия дом… не желае да употребява този ключ. Точно противоположното, той избира да продължи с доставките на оръжия в Киев ", добави още той.

Москва постоянно упреква Вашингтон, че дава заповеди на Украйна и че продължава да доставя Киев с оръжия. Съединени американски щати споделят, че Русия е отприщила жестока война и би могла да я приключи, като изтегли войските си, означи Ройтерс.

Напрежението сред двете страни доближиха връхна точка през последната година. То набъбна в допълнение поради решението на Съединени американски щати да дават на Украйна 31 танка " М1 Ейбрамс " на стойност 400 милиона $.

Русия съобщи, че доставките на " Ейбрамс " ще бъдат хабене на пари, защото " ще изгорят ", тъкмо както други танкове в Украйна.

Кремъл сподели още, че отхвърля изказванието на Съединени американски щати, че частната военна компания " Вагнер " е интернационална незаконна организация и съобщи, че Вашингтон от години " демонизира организацията " без никакви причини.

Англия сподели предходната седмица, че " Вагнер ", учредена от Евгений Пригожин, който е дълготраен доближен на президента Путин, е допустимо да е привлякла до 50 000 руснаци да водят война в Украйна дружно с формалните съветски въоръжени сили.

От друга страна, Русия заяви още, че новите наказания, наложени от Япония, не са нещо, за което Русия да се тревожи, защото тя се приспособява към живота под сходни ограничавания. Токио сподели през днешния ден, че стяга икономическите си наказания върху Русия след последната вълна масирани смъртоносни удари против Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР