Крайният срок, в който трябва да се затворят всички текстове

...
Крайният срок, в който трябва да се затворят всички текстове
Коментари Харесай

Още 25% от споразумението за Brexit трябва да бъдат договорени

Крайният период, в който би трябвало да се затворят всички текстове по съглашението за Brexit, е октомври 2018 година Това разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи " Фокус ".
Тя изясни, че при започване на идната година това съглашение би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание във Англия и утвърдено от Европейския парламент. По думите ѝ остават да се договорят още 25 % по съглашението, като най-спорна точка е въпросът за Ирландия и Северна Ирландия. Министърът регистрира, че Brexit значи овакантяване на над 750 контракта и съглашения от страна на Англия. 90% от споразуменията на страната ни с Англия са отпреди 1989 година Според Захариева е значимо административните процедури за жителите на Европейски Съюз, които са решили да живеят във Англия след Брезкит, да не бъдат тежки, скъпи и бюрократични.
Захариева бе част от полемика на тематика „ Въздействието на Брекзит върху България – Какво ще се промени и какво ще остане същото “. В полемиката се включиха още посланикът на Англия в България н. прочие Ема Хопкинс и Ивайло Калфин от Българската чийвнинг асоциация.
Ема Хопкинс съобщи, че към този момент 75% от съглашението за Брезкит е контрактувано и остават още 25% от него. Тя изрази вяра до октомври дебатите да бъдат затворени. Ивайло Калфин пък изрази вяра процесът по Брезкит да приключи добре и за Европейски Съюз, и за Англия. Калфин уточни, че няма да има тотално спиране на връзките сред Англия и Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР