Краят на първия турнир от Големия шлем за годината наближава,

...
Краят на първия турнир от Големия шлем за годината наближава,
Коментари Харесай

Програмата за Ден 10 на АО: Утре стават ясни първите полуфиналисти!

Краят на първия шампионат от Големия шлем за годината наближава, като през днешния ден се състояха последните дуели, определящи място за най-хубавите осем в конкуренцията. 

При мъжете всичките четвъртфиналисти са представители в топ 15 в главната скица, като това се случва за първи път от 2015-та насам. Новак Джокович и Яник Синер са на един мач от това да оформят мечтания за феновете на тениса конфликт посред им. Действащият първенец ще има за задача да срещне Тейлър Фриц, който от своя страна отстрани миналогодишния финалист, Стефанос Циципас. Това ще е девета среща сред двамата, като международният номер 1 е спечелил всичките предходни. Нощният (спрямо часовия диапазон в Австралия) мач ще бъде сред Яник Синер и Андрей Рубльов. Това е девети четвъртфинал за руснака на " мейджър " шампионати, като международният номер 5 в никакъв случай не е стигнал до полуфинал. От друга страна Синер не е печелил мач против настоящ тенисист от топ 10 във формат от 3 от 5 сета от 2022-ра насам. Победа за един от двамата ще е значима страница в техните кариери.

На напълно различен полюс са дамите, където изненадите доминират. В долната половина на схемата, която ще забележим на следващия ден са единствените дами от топ 10 в схемата - Арина Сабаленка, Коко Гоф и Барбора Крейчикова. Към тях се причислява и Марта Костюк, за която това ще е първи четвъртфинал в " мейджър " шампионати в кариерата й. В горната половина са квалификантката Даяна Ястремска, две тенисистки отвън топ 50 - Линда Носкова и Анна Калинская и единствената сложена Кинуен Женг. Утре на дневната сесия шампионката от US Open Гоф ще срещне изненадата Костюк, а в нощната - Сабаленка ще се опита да стигне до пети следващ полуфинал на шампионати от Големия шлем, като преди този момент ще би трябвало да надделее шампионката от Ролан Гарос през 2021-ва, Барбора Крейчикова.

 

Програмата за Ден 10 на АО:

Rod Laver Arena (не преди 04:00)

1. Марта Костюк - Кори Гоф

2. Новак Джокович - Тейлър Фриц

3. Барбора Крейчикова - Арина Сабаленка

4. Яник Синер - Андрей Рубльов 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР