НЮ ЙОРК (AP) — От създаването си преди приблизително 14

...
НЮ ЙОРК (AP) — От създаването си преди приблизително 14
Коментари Харесай

Потвърдено от съда, директорът на CFPB Чопра казва, че бюрото ще добави персонал, ще обмисли нови правила за банките

НЮ ЙОРК (AP) — От основаването си преди почти 14 години Бюрото за финансова отбрана на потребителите е изправено пред правосъдни каузи и политически и правни съществуват провокации пред концепцията дали нападателната организация за финансов контрол на потребителите на федералното държавно управление би трябвало да бъде позволена.

Тези провокации завършиха тази седмица, когато Върховният съд постави завършек на последното огромно правно оборване на пълномощията на бюрото, постановявайки 7-2, че CFPB в действителност може да изтегля бюджета си от Федералния запас, вместо годишния развой на бюджетни заеми на Конгреса.

Становището анулира решението на по-долна инстанция и притегли похвали от бранителите на потребителите, както и от някои в банковата промишленост, които твърдяха, че 14-годишната работа на бюрото ще провокира безпорядък във финансовата система.

Сега изчистен от всяка правна неизясненост, шефът на CFPB Рохит Чопра сподели пред кореспонденти в петък, че бюрото възнамерява да наеме допълнит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР