Краят на германската антиинфлационна мярка билет за обществен транспорт за

...
Краят на германската антиинфлационна мярка билет за обществен транспорт за
Коментари Харесай

Слязоха ли германците от колите си заради билета от 9 евро за обществен транспорт?

Краят на немската антиинфлационна мярка " билет за публичен превоз за 9 евро " т.нар.  9-Euro-Ticket настъпи тази седмица. Изключително евтиният пропуск даваше на пасажерите право да употребяват безграничен брой пъти локални и районни транспортни средства за интервала сред юни и август. С билета за 9 евро на месец можеше да се употребяват всички публични транспортни средства - рейсове, трамваи, метро и районни влакове. В резултат бяха закупени колосалните 52 милиона билета за три месеца.

Офертата изтече в сряда. Но от Асоциацията на немските транспортни компании приканиха държавното управление да я продължи или да измисли опция.
 Шефът на
Шефът на " Луфтханза ": Най-скъпият билет на самолетната компания е 24 000 $ - ето по коя дестинация

Deutsche Lufthansa реализира доста високи финансови резултати, изключително по направления до и от Северна Америка

" Ако одобряваме транспортния преход и изменението на климата съществено, би трябвало да действаме в този момент ", сподели изпълнителният шеф на Асоциацията Оливър Волф, представен от Euronews.

" Билетът беше доста сполучлив и си коства да помислим дали да не го продължим. "

От Асоциацията изчисляват, че към 1,8 милиона тона CO2 са били спестени по време на интервала на офертата - понижение, еквивалентно на засаждане на 90 милиона дървета.

Припомняме, че през май Deutsche Bahn - железопътният орган на Германия - вкара мощно субсидиран пропуск, с цел да помогне на хората да се оправят с възходящата инфлация и да насърчи устойчивото пътешестване.

Билетът от 9 евро стана изключително известен

В допълнение към продажбата на самостоятелни билети, 10 милиона души със съществуващи транспортни карти получиха възобновяване на разликата сред нормалната им цена и билета от девет евро.

Според седмични изследвания на Deutsche Bahn и Асоциацията на немските транспортни компании измежду 6000 консуматори на публичния превоз, картите са насърчили всеки пети човек да премине към публичен превоз - това се случва за първи път. Изследователите пресмятат, че 10 % от пътуванията, осъществени с трен, другояче биха били осъществени с кола.
 300 евро еднократна помощ, данъчни облекчения и още: по какъв начин Германия оказва помощ на жителите в рецесията
300 евро еднократна помощ, данъчни облекчения и още: по какъв начин Германия оказва помощ на жителите в рецесията

В края на август в Германия отпада така наречен билет за 9 евро.

Други изследвания демонстрират, че автомобилният превоз не е намалял доста.

Анализ на Техническия университет в Мюнхен сподели, че до момента в който 35 % от 1000 души се качват на рейс или трен по-често, единствено три % употребяват личното си транспортно средство по-рядко.

Въпреки това ръководителят на проучването Клаус Богенбергер е на мнение, че това ще се промени с течение на времето.

​​ " Не можеше да се чака радикална смяна в ежедневното държание. Това прави още по-голям процентът на хората, които пробват различни способи на превоз от личния си автомобил ", сподели той.

" Важният резултат е, че мнозина са интегрирали публичния превоз в всекидневието си. "
 Сметките за сила в Германия ще се покачат с още €480 годишно, поради спомагателна такса
Сметките за сила в Германия ще се покачат с още €480 годишно, поради спомагателна такса

Тя би трябвало да бъде наложена от 1 октомври 2022 година и да остане в действие до април 2024 година

Ще вкара ли държавното управление сурогат на железопътния билет от 9 евро?

Експериментът коства почти 2,5 милиарда евро държавни дотации и немското държавно управление към този момент изключва опцията за по-нататъшно удължение. Но други оферти, които се разискват, включват годишен билет от €365 или оферта в жанр телефонен проект, при която пасажерите купуват месечен бюджет за километри.

Други страни също оферират субсидирано пътешестване с трен. В Испания държавното управление разгласи, че всички градски влакове (Cercanías и Rodalies) и районни линии на междинни дистанции, покриващи пътувания на по-малко от 300 км (маршрути Media Distancia), ръководени от националния железопътен оператор Renfe, ще бъдат безвъзмездни от 1 септември до 31 декември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР