Кръвосмешението вече е табу по света, но невинаги е било

...
Кръвосмешението вече е табу по света, но невинаги е било
Коментари Харесай

7 кралски кръвосмешения, които са довели до генетични аномалии

Кръвосмешението към този момент е табу по света, само че не всеки път е било по този начин. В предишното благородниците и кралските особи се стремели да запазят кралската кръв " чиста " и се женели между тях. В резултат на кръвосмешенията са зародили много съществени генетични разновидности. Ето някои от тях:

Крал Карлос II едвам е можел да се храни или да приказва

В продължение на стотици години Хабсбургската династия е властвала в Европа. Но тази популярна династия илюстрира един от най-известните случаи на кралско блудничество в цялата здравна история. Хабсбургските кръвосмесителни бракове събират родовите кръвни линии по метод, който отключва физически и душевен болести . Така да вземем за пример Хабсбургската челюст е много отличителна, като най-вече се е забелязвала при последният крал на Хабсбургска Испания – Карлос II. Долната му челюст е била толкоз изпъкнала напред, че на процедура му е било много мъчно да приказва и да се храни.

Хуана Кастилска полудява

Родителите на Хуана Кастилска са били втори братовчеди, а самата тя е била наложително омъжвана за свои родственици, с цел да се резервира Хабсбургската династия. На 16 години се омъжва за хабсбургският държател на Бургундия Филип I, прочут още като Филип Красивия. Но защото множеството от роднините й умират, главно поради медицински проблеми, зародили по родствена линия, тя наследява трона и оттова стартират психическите й проблеми . На всичкото от горната страна, Хуана схваща, че брачният партньор й има държанка, при което я пробожда в лицето. След време Филип I умира ненадейно, а тя вместо да го погребе, спи всеки всяка вечер с натрупа му. Именно по тази причина я назовават Лудата Хуана .

Фердинанд I e роден със заболяване на мозъка

Фердинанд I е роден с хидроцефалия . Това е положение, което провокира задържане на течност в основния мозък и може да аргументи мозъчно увреждане, а също и гибел, в случай че не бъде лекувано. Също по този начин е имал същата челюст, която е типична за Хабсбургската династия. Въпреки уврежданията му, царят е упорствал той да бъде правоприемник на трона, с цел да продължи царската линия и правилата на наследството на монархията.

Кралица Виктория може би е популяризирала хемофилията

За източник на това заболяване, което съставлява затруднено кръвосъсирване, водещо до огромно загуба на кръв се счита Кралица Виктория. Тя е била омъжена за първият си братовчед Принц Алберт. Тя е имала шест дъщери, две от които са били носителки на болестта, а синът й – Принц Леополд е бил болен. Петима от наследниците й са умряли от хемофилия .-->
 Кралица Виктория iStock/Getty Images
Крал Джордж III е страдал от порфирия

Крал Джордж III е бил именуван „ лудият крал “, защото е получавал пристъпи на ментална неустойчивост, вилнеене и халюцинации , в резултат на болестта порфирия. Но напоследък се приказва, че лудостта на кралят не е поради заболяването, а за поради кръвосмешенията в Хановерската династия.
 Крал Джордж трети iStock/Getty Images
Мария I де Браганса е била наричана „ Лудата Мария “

Мария I, първата кралица на Португалия, е била омъжена за чичо си. Тя е била неведнъж посещавана от доктор Франсис Уилис, който е лекувал крал Джордж III. Както британският крал, по този начин и Мария I е страдала от психологично заболяване. Лекарят не е съумял да я лекува, а с течение на времето е спряла да извършва служебните си отговорности.

Лудвиг II е живял в собствен фиктивен свят

Лудвиг II е братовчед на Елизабет Баварска, която пък е била омъжена за различен неин братовчед. Самият Лудвиг II не се дами. Той израства с приказките на Андерсен. На 16-годишна възраст се увличал от операта, а откакто сяда на трона, се трансформира във вманиачен строител на крепости. Именно по тази причина всички са мислили, че е вманиачен. Лудвиг не е проявявал интерес към държавните каузи. Негова пристрастеност били музиката, живописта и архитектурата. Именно по тази причина той е поканил композитора Рихард Вагнер в Мюнхен, тъй като е обожавал музиката му.
 Лудвиг II iStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР