Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 20 април

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 20 април
Коментари Харесай

Последни данни на Витанов за хода на пандемията и войната

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 20 април 2022 година, престави на стената си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов. Освен това той проучва и протичащото се в Украйна.

Ето какви написа той:

" Днес е 20-ти април. Когато падаше изключителната епидемиологична конюнктура преди 3 седмици, ви писах, че има нещо, което би трябвало да ви кажа, само че ще ви го кажа на 20-ти април. Каква беше тайната, която тогава не споделих. не е комплицирано да се сетите в този момент - тайната беше, че се чака сюжетът " Хари Селдън " да е постоянен до Великденските празници макар отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура. Което и стана. Защо не рябваше да ви го споделям тогава. Защото тази непоклатимост зависеше от това, какъв % от хората ще продължат да съблюдават целесъобразните ограничения. Необходимият най-малко бе към 25%, действителното число бе над 30%. Мисля, че достижението на народа е доста положително. Модифицираният Омикрон още не може да се резвихри у нас, 20 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура. Отлично достижение. Браво!
Първо пандемията, след това войната.

Пандемията. Кратка инспекция на настоящата обстановка

1. Нови членове на клуб " Мориарти " - няма. Нови членове на клуб " Хари Селдън " - няма. Скоро няма и да има.
Условията за участие не са леки.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.91. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Сценарият " Хари Сердън " е постоянен. 20 дни след анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура. При практическа липса на ограничения. Това се и очакваше, както към този момент знаете. Добре е като взимаш такова решение, да има някой, който да оцени какви ще са последствията. И да не сбърка.

2. Няма суперпожар. Дифузното разпространяване угасна. Това е добре. Няколка контролни чисълца през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.21
София-град - 0.28
Пловдив - 0.16
Бургас - 0.12
Варна - 0.13
По южните граници
Благоевград - 0.10
Кърджали - 0.23
Смолян - 0.18
Хасково - 0.26
Ямбол - 0.35

Този показател е друг от базовото репродуктивно число. С него се следи положението с дифузното разпространяване по области. Критичната стойност е 1.00.

Над 1 - има дифузно разпространине. Под 1 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма. Виждате - ситуацията към този момент е спокойна, стойностите на показателя са в пъти под 1. " Хари Селдън " си свърши работата прелестно.
Великденските празници идат, а дифузно разпространяване в страната няма. Писах ви - ние да го угасим, а модифицираният Омикрон да се мъчи да го възпламени отново. Ако може. Виждате, че към този момент 20 дни не му се получава.

3. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма.
Ковида още си танцува в западна Европа. Тук заетостта на лечебните заведения във връзка с оптимално вероятния брой кревати за К-19 е под 10 %. Резерви има доста.

4. Има ли цялостен локдаун? Няма. И местни няма.
Не се чака и да има. " Хари Селдън " стои непоклатимо на пътя на локдауна и не може да бъде заобиколен.
А в Шанхай има.

5. Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва.
Усреднената на седмична база дневна смъртност ще спада към 10 дневно, само че постепенно. И тук " Хари Селдън " си свърши работата.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 20 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Така ли е? Така е. Прогнозата, че сюжетът ще остане постоянен най-малко до Великденските празници макар неналичието на ограничения, се сбъдва.

7. Картите през днешния ден. Както виждате, обстановката продължава да се усъвършенства. Отбележете, че зеленото се усилва по картата на риска. Областите около гръцката граница са добре. На картата за 14-дневната заболеваемост към момента има области в алено. Тоест, рискът понижава, само че вирусът още е тук. Периодът на лятно успокоение ще пристигна, само че до тогава към момента има време. Но тактиката е ясна - държим " Хари Селдън " постоянен и той се разправя с всякаквите версии на Омикрона.

Сега за войната.

1. Какво става с две думи. Голямата борба сред съветската формация в Донбас и краматорската формация на украинската войска стартира. Не сте сюрпризирани, от дълго време съм ви планувал, че това ще бъде главната борба в тази война.
Руският проект ми наподобява по този начин. Затваряне на краматорската украинска формация (която е 1/3 от украинската армия) в суперкотел посредством пробиви на защитата от страната на Изюм на север и от Волноваха на юг. Писах ви, че това ще е сложна работа, тъй като съветската формация в Донбас няма нужната бройка, с цел да затвори дейно подобен казан. Откъдето следва потребление на тежки оръжия. Да допуснем, че това котелиране се получи. После какво? После би трябвало да знаете по какъв начин ври казан. Ако площта на врене е огромна, цялата област на врене са разпада на подобласти, всяка със лична динамичност. Иначе казано, огромният казан ще се трансформира в по-малки котлета - Северодонецк, Авдеевка, Краматорск, Словянск и така нататък. Това би трябвало да гледате - дали ще се затвори огромният казан и дали в случай че се затвори, ще се появят по-малките котлета. Това ви е ориентировката. Ако стане - победа за руснаците. Ако не стане - победа за украинците. Гледаме.

2. Обстрелите с пропагандна цел на села в Русия от украинската войска ще продължат. Целта е поддържане на духа на украинското население. Това добре. Обаче ангелският имидж на украинската войска отпътува. Обстрелва цивилни обекти. Съгласен съм, че могат да обстрелват каквото си желаят и да вършат сандвичи в градовете. Война е. Но на война се виждат единствено зверове. Ангели няма. Запомнете го това. За да не се изненадвате като научите какви са ги правили и двете армии, като свърши войната.

2. Още малко за ситуацията около Краматорск. Докато руснаците се пробват да затворят огромния казан, украинската войска може да се опита да нападна, да вземем за пример Донецк. Украинската формация никак не е дребна и може да опита такова нещо. Обаче би трябвало да внимават. Логистиката им е много разтърсена и мъчно ще провеждат скупчване на бронетехника, която би трябвало и да се мести, с цел да не е уязвима от удари от въздуха. Следователно - по евентуално е да чакаме артилерийски обстрели по Донецк и други градове от настоящите позиции на украинската войска.

3. Украинската краматорска формация няма да отстъпи.
Писах ви, че Зеленски упорства. Юрдеците закрякаха незабавно. А, млъкнете де. Упорства индивида. Ако му излезе играта, няма да загуби борбата за Донбас. Ако не му излезе играта, ще си отвори дупка в защитата чак до Киев и ще би трябвало да реорганизира защитата си, с цел да пази Днепропетровск да вземем за пример.

4. Техническото изкривяване. Гледаме, има ли го, няма ли го. Сега е момента да се види, какво е останало в двете армии. Нали по този начин. Ако украинската войска не е механически пречупена, ще провежда огромно контранастъпление. Ако е - ще седи по бункерите и ще се отбранява. Ето ви го теста, гледайте и си правете изводите сами.

5. За да водиш дейно една война, би трябвало да спечелиш трите битки: битката със себе си, битката с съперника и битката с природата. Хайде през днешния ден да проучваме съветската войска, че юрдеците крякат, че съм пишел единствено за украинската. Не, не пиша единствено за украинската. Как съзнанието ви филтрира това, което съм написал, ще ви обяснят психолозите. И така - битката със себе си. т.е. пропагандата за вътрешна приложимост. Засега работи добре, подавят се съперниците на войванат в Русия. Борбата с природата. Тук и най-силната войска няма доста шансове, в случай че естествените условия не са удобни. Идва топло време и изискванията ще се подобрят. Борбата с съперника. Тук би трябвало да дефинираме какво е триумф.

Знаете, че моята позиция постоянно е била, че главната съветска цел е в източна и южна Украйна. От тая позиция, съветските дейности са относително сполучливи. От гледната точка на тези, които мислят, че задачата на Русия е да завладее цяла Украйна, битката на съветската войска с съперника е несполучлива. Не имам вяра това обаче да е била задачата. Още доста от дълго време ви писах, че съветската формация няма нужната бройка нито да обкръжи Киев, нито да окупира цяла Украйна.

6. Хайде, като съм подкарал през днешния ден съветската войска, да понапиша още малко. Има 5 фактора, които дефинират по какъв начин ще се развива една война.

- Фактор 1: икономическият. Руската стопанска система се готви от дълго време за тая война и сега украинската стопанска система се унищожава. Това се компенсира от западни доставки на оръжия, западна икономическа помощ и западни стопански наказания против Русия. Тактически вярно - въздейства се негативно върху съветската икономическа дарба за водене на война. Стратегически обаче е погрешно. Европейската икономическа система ще е много друга след войната. Русия ще се пренасочи стопански в източна посока. Там има големи пазари.

-Фактор 2: Логистиката. Тук съветската войска се показва на приблизително равнище. Ресурси към момента обаче руснаците имат доста. Но факт е, че би трябвало да си поогледат логистиката. Разрушаването на украинската логистика върви приемливо. Но украинската логистична организация не е дребна и с цел да грохне, трябват продържителни и целенасочени старания. И по-тежки оръжия от до момента употребяваните.

-Фактор 3: Професионализъм. Това го има в професионалната съветска войска и в частните армейски съветски елементи. В наборните бойци го няма толкоз и би трябвало време с цел да се появи. Очакваните загуби за съветската войска не са чак толкоз огромни, с цел да изчезне професионализма.

-Фактор 4: Лидерството. Главнокомандващият бе заменен. Това приказва единствено за себе си. Да забележим какво ще направи новият. Ама то нищо не зависело от него. Добрият военачалник е половин войска. Друго ограничаване по-скоро виждам тук. Засега не му дават да употребява свръхтежки оръжия. Както е споделил Хомър Симпсън, това ще продължи докъм 5 май. Ще забележим.

-Фактор 5: Методът на водене на войната и дисциплината. Методът наподобява леко стар с това солидно потребление
на бронирана техника. Дисциплината е на равнище обикновено за начален етап на дълга война. Вероятно следва да се чака смяна в методологията наводене на войната. Това стартира и да се вижда, писах ви към този момент, че съветските загуби паднаха под предстоящите. Взели са си някакви поучения. Какво ще последва, ще забележим.

7. Е, след този дълъг разбор на съветската войска, да приключим за през днешния ден. Помним Бисмарк:
- лъже се доста около войната
- на каквато и трева да сте, мечката няма да влезе в назад в бърлогата така както си мислите

Критикувате ме за това, дето пиша, че наденичките не ставали за мезе за ракия. Добре, де, пийте си ракията и с наденички за мезе. И това може, стига да не гледате по какъв начин се вършат.
Ето и още нещо от Бисмарк, като мотив за размисъл

- За всяка задача би трябвало да дава отговор един и единствено един човек.
Какво е у нас? Как беше - групова отговорност. Я го организрайте по Бисмарк и да видите какви чудеса ще почнат да стават. Но хайде стига, злокобният Мориарти няма да издава повече знанията си за надзор на администрация.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР